Chef Petrișor Tănase: “Când mergi la cină te îmbraci elegant. Parfum, barbierit, tuns, frezat!”

“Mă luase somnul și am adormit pe o ladă de cartofi”.

Chef Petrișor Tănase are aproape 50 de ani de carieră și este primul bucătar care a făcut emisiuni culinare la radio și la televiziune, după ’89. I-a învățat pe români mii de rețete, dar puțini știu detalii din viața personală.

“Orice clipă trebuie trăită intens. Și dragostea este principalul element care te ține alături într-o căsnicie. (…) Atunci când mergi la cină te îmbraci elegant. Parfum, barbierit, tuns, frezat”. 

Petrișor Tănase a acceptat invitația “La cină”, unde a vorbit despre primii saci de cartofi curățați în bucătărie, despre maidanul din Ilfov, unde se juca în primii ani de viață, despre restaurantele de dinainte de Revoluție și despre ce mănâncă demnitarii, despre călătoriile în străinătate, care-i plac enorm și despre primii bani câștigați. 

“Eram singurul din sat care făcea invitații de nuntă bătute la mașina de scris și asa am făcut primii mei bani”.

De ce nu sunt prea multe femei-bucătar, ce făcea la 22 de ani în Germania, cum și-a cunoscut soția, ce meserii interesante au copiii lui, de ce iese foarte rar în oraș, la masă, de ce și-a petrecut 80% din viață în camere de hotel și care a fost motivul pentru care a renunțat să mai predea din tainele bucătăriei, aflăm La cină”.

“Elevii, din păcate, voiau doar diplome. (…) Când am constatat că școala a luat-o pe cărări greșite am zis stop, Petrișor, prostituția în învățământul românesc nu-i de tine!”

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.