Zi crucială pentru alergicii la ambrozie. PRIMUL PAS, la Primăria Capitalei

Mâine (miercuri, 30 august) e o zi importantă pentru cei care suferă de alergie la “buruiana de paragină”.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Capitalei, la punctul 24, este hotărârea care ar urma să-i oblige pe toți proprietarii de terenuri să distrugă ambrozia, buruiana care cauzează alergii foarte severe. Politia Locala ar avea mână liberă să dea amenzi intre 500 si 2000 de lei pentru persoanele fizice si intre 2500 si 5000 de lei pentru persoanele juridice, în caz că se găsește fir de ambrozie pe terenul lor.

Practic, este o hotărâre care reglementează bunul simț: fiecare să-și curețe terenul, să nu-l lase în paragină, ca să nu le facă și mai mult rău miilor de români care suferă din pricina buruienii!

Și suferă! Accese de strănut, ochi roșii și inlăcrimați mai tot timpul după reprize repetate de scărpinat, un nas ca un robinet, senzație de sufocare, strănuturi care dau amețeli teribile… Cine are prin preajmă un alergic la ambrozie știe că e un chin și că medicamentele destinate alergiei nu fac față.

Nu cred că există motive ca acest proiect să nu treacă de Consiliu, mai ales că nu costă nimic. Ba, dimpotrivă, poate aduce bani la buget în caz că sunt aplicate amenzi.

E un pas mic, dat fiind că poate rezolva problema asta doar pentru bucureșteni, dar măcar există cineva care s-a gândit la noi aștia de suferim grav din cauza buruienii, după toate semnalele de alarmă trase din toate părțile: pacienți, medici și chiar parlamentari, semnatari ai unui proiect de lege. (Apropo, acu’ poate scoateți și proiectul ăla de lege din sertar și-l băgați rapid la vot în Parlament).

Scriu aceste câteva rânduri cu pastilele și spray-ul nazal lângă mine, dar si cu speranță, cu gândul că acesta este primul pas către combaterea ambroziei, planta aia nenorocită care chinuie, vreme de trei luni, foarte mulți români.

Si… problema asta nu e doar despre noi, cei care suferim din cauza buruienii. Medicii spun că toate persoanele expuse zilnic la cantităţi mari de polen răspândite de “iarba pârloagelor” vor deveni alergice. Așa că… această problemă nu e doar a mea. Alergia la ambrozie e despre noi toti cei care trăim în țara asta!

Și… se vede treaba că există un Dumnezeu al alegicilor la ambrozie sau… prea multe semnale, insistente, au avut efect și autoritățile, nepăsătoare până acum la răspândirea ambroziei și la creșterea alarmantă a numărului de bolnavi, reacționează! Nici nu mai contează de unde ni se trage, important e că se întâmplă, în sfârșit, ceva!

Dragi consilieri, mâna sus, hai, treceți această hotărâre! Nu ne dezamăgiți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.