Moritz Eis, înghețata cu busuioc și ghimbir, dar și cu o strașnică poveste

Moritz Eis este înghețata pe care am descoperit-o în vacanța de vară (e deja toamnă, știți?!).

Când am citit etichetele, mi-am zis că-s prea ciudate pentru gustul meu combinațiile îndrăznețe pe care le face austriacul, dar după ce am mâncat (de trei ori, deja) pot spune că mă dau în vânt după înghețata Moritz care s-a cocoțat rapid în TOP 3! Prima dată am mâncat la Buda Castel din Capitala Ungariei. A fost… ciudat! Dar papilele mele gustative au zis DA, DA! MAI VREM!

Am intrat, a doua zi, într-o gelaterie din Centrul vechi al Budapestei unde ne-a întâmpinat chiar proprietarul: Moritz Fried! Între noi fie vorba, nu l-am crezut când ne-a întins mâna și a afirmat răspicat: “eu sunt Moritz”!

(Da, da! Ești Moritz… Și eu sunt Angelina Jolie! Încântată!)

Moritz ne-a întrebat de unde suntem, de unde știm de înghețata lui, cu o amabilitate care ne-a făcut să devenim suspicioși.

(nu-mi venea să cred ca e chiar el. E ca și cum intri la Stefanel să-ți iei un palton și dai de Giuseppe acolo. Nu-i chiar un lucru obișnuit, nu?!)

În timp ce vorbea cu Vlad, l-am “googălit” repejor pe ascuns (metehne de jurnalist vechi) și ce să vezi?! Mister Moritz era chiar Moritz Fried, regele înghețatei artizanale!

A rupt-o pe românește o vreme, apoi a trecut la engleză. Ne-am propus să ne revedem la București. Și ne-am revăzut la o cupă mare de înghețată bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.