Vreau o țară ca Italia!


imageNu-mi place doar sa ma plimb prin lumea mare, sa vizitez locuri mirifice, sa cunosc oameni minunati, sa fac shopping si sa incerc experiente culinare noi, imi place ŞI sa-mi imaginez cum ar fi sa ma bucur in tara mea de toate cele bune pe care le vad afara! Vreau si eu o tara ca afara, DA!

Azi, de pildă, vreau o tara ca Italia!

imageImediat ce ai aterizat la Roma, pe aeroportul Fiumicino, ai un tren direct (adica…fara nicio alta oprire) care te duce, in doar 30 de minute, in gara centrala – Termini, locul de unde poti ajunge usor in orice zona a frumosului oras. Cu taxi, cu metroul, cu tramvaiul sau cu autobuzul.

Trenul, care merge cu in jur de 100 km/h, pleaca de la Termini din 15 in 15 minute si, odata urcat, stii exact cat faci pana la destinatie si unde te afli cu precizie de ceas elvetian. Te saluta la urcare o voce inregistrata si-ti da amannte despre calatorie, dar sta scris totul si pe un panou aflat la vedere!

Calatoria costa 14 euro, 28 de euro biglietti andate-via. Adica mai putin de jumatate din cat ai plati pentru acelasi drum cu taxiul. Din experienta va spun, orice autototurism fae o ora, o ora si jumatate de la Fiumicino pana la Termini.

Trenul Leonardo Express arata super decent (exista camere de filmat in fiecare vagon), lumea e civilizata si, ceva in plus, exista prize la fiecare loc din compartiment. Iti incarci telefonul si calatoresti rapid.

Asta numesc eu startul perfect al unui weekend sau al unei vacante de milioane! Ramai, la final, cu amintirile placute. Si cu gustul minunat de … PIZZA! 🙂

N-am uitat sa arunc o moneda in Fontana di Trevi ca sa ma intorc la Roma!

image

1 comentariu

  1. Andatta-ritorno(dus-intors) nu andatte-via(se traduce -plecati! ).Adevarat,Roma este un oras superb,pacat de locuitori….Sugerez celor ce vin 2 sapt in vacanta in Italia,Roma,sa faca totusi un studiu mai aprofundat.Sunt multe lucruri,nevazute de turisti,care nu merg!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.