Vulpea care întârzie avionul

Nu cred ca exista prea multi oameni care sa nu aiba o mica (sau mai mare) strangere de inima cand merg cu avionul. Fie la decolare, fie din cauza turbulentelor, in aer, fie la aterizare. Sau… atunci cand avionul intarzie nejustificat pe pista inainte de plecare!

La ultima calatorie cu avionul, eu am patit-o: am avut ceva emotii. Pret de vreo 20 de minute, avionul nu s-a miscat pe pista. Cauza a starnit zambetele tuturor pasagerilor: pilotul a anuntat senin ca o vulpe care a intrat pe pista impiedica decolarea aeronavei!

imageSi, chiar daca comandantul a anuntat cauza intarzierii, scenarita a functionat perfect: mi-am imaginat cum vulpea buclucasa, in loc sa ajunga gulerul unei doamne respectabile, ar fi provocat un accident de proportii. Mai bine sa nu vorbim despre asta!

Ne e teama, da! Dar avionul ramane, totusi, cel mai sigur mijloc de transport. O arata statisticile! De-ar fi si putin mai ieftin…

(Doar pentru aducere aminte: cel mai grav accident aviatic petrecut in Romania a fost acum 21 de ani, la Balotesti. 60 de oameni si-au pierdut viata atunci, 50 de pasageri si 10 membri ai echipajului. Cauza: o defectiune la motoare.)

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.