Spune-mi ce cafea bei. Ca sa-ți spun cine ești!

Nu reusesc sa deschid ochii fara sa beau o gura de cafea. Prost obicei am sa o beau pe stomacul gol. Dar… e cam tarziu acum sa-mi mai schimb obiceiurile nesanatoase!

Preferata de zi cu zi ramane cafeaua espresso. Scurta, tare, numai buna de trezit. O gura de cafea, la propriu, care face minuni! Ce bine ca a ajuns cafeaua de la italieni si pe la noi… In paranteza fie spus, nu stiu cum naiba, dar, oriunde te-ai duce sa bei o astfel de cafea in Italia, la barul din gara, la restaurantul de fite sau la hotel, cafeaua este absolut delicioasa!

De la expresso, ajungem la “cortado”, cafeaua care se bea in Spania, doar daca aduagam putin lapte. Apopos, la italieni e jignitor sa pui lapte in ristretto! Exclus!

imageUneori, am pofta sa-mi fac cafea turceasca, la ibric. Mica, delicioasa, cu caimac, nu foarte tare, dulce (e musai sa fie cu zahar!), fierbinte… E musai sa fie luata de pe foc inainte de punctul de fierbere. Mie imi pare la fel cafeaua greceasca! Sa ma ierte cei care fac diferenta! Oricum, ambele se fac din cafea macinata foarte fin!

Alteori, cand vreau sa trag de cafea si o beau in fata calculatorului citind presa, imi fac infuzie de cafea. Adica: pun doua lingurite de cafea cu varf si una zdravana de zahar peste care torn apa clocotita si amestec frenetic. Smecheria e sa amestecati bine pret de un minut. Incercati!

Cea mai buna in topul meu ramane cafeaua de la Starbucks! Dar despre asta am mai zis…:)

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Nu c-aş fi eu vreun cusurgiu, dar e posibil sa vrei sa scrii / spui “espresso” în loc de “expresso”, cel puţin până când cea de-a doua formă – actualmente considerată barbarism – va intra în tezaurul limbii oficiale.

    Despre băut: fieştecare bea şvarţul cum îi place; ca şi – de exemplu – la single malt, gustul propriu dictează, în faţa tradiţiei sau sofisticării. În plus, la calitatea cafelei “de masă” probabil că duetul zahăr-lapte e mai degrabă o formă de auto-apărare. Dar pentru cafelele pretenţioase, a o bea impurificată cu adaosuri e… păcat. Ca şi cuburile de gheaţă în single malt.

    În rest, cafele bune şi dimineţi frumoase!


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
  2. Gresit!in cafeaua “ristretto” se poate pune lapte,crema de lapte! Sunt iubitoare de cafea,barman cu experienta!Se scrie espresso !Cand aveti nevoie de forma corecta a cuvintelor din limba italiana va pot ajuta cu placere,o studiez! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.