Tainele din viața părintelui Constantin Necula

Ediție specială, cu un invitat special!
 
Părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai cunoscuți preoți ortodocși de la noi, vorbește “La cină” despre tradiții de Paște și despre o lume modernă și tare grăbită, despre dracii pe care încă nu reușim să-i definim și care ne încearcă des, despre o Românie divizată, despre biserică în vremea pandemiei și despre bolnavii de Covid care mor în spitale fără o lumânare la căpătâi.
 
Părintele Necula povestește și despre începuturile preoției, despre momentele în care și-a dat seama că asta îi e vocația și despre vremurile când încerca să-i convertească pe necredincioși.
 
Frumoasa poveste când preotul a cântat la strană, în armată, este relatată, pe larg, în această emisiune. A doua zi, le-a dus camarazilor pâine, ouă roșii și vin, în ciuda regulilor stricte și a interdicțiilor din unitate. Ce a spus comandantul, aflați “La cină”.
 
Părintele Constantin Necula vorbește despre unitatea bisericii, despre taina botezului, despre așteptările pe care le are de la aleșii țării, despre cei mai în vârstă români pe care i-a spovedit, oameni trecuți de 100 de ani, dar și despre cei mai tineri, copii de școală generală. Fiind profesor universitar, părintele Necula spune și cum este generația de preoți care vine din urmă. Dar zice foarte clar și ce crede despre Patriarhul Daniel.
 
Preotul ne explică și de ce și-a închis, temporar, conturile de socializare, ce amenințări a primit, ce face în puținul timp liber pe care îl are, ce rol a jucat teatrul în viața sa, cât de mult plânge la biserică și cât de bine îi fac lacrimile de la Sfânta Liturghie.
 
Totul, La cină!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.