Mohammad Murad, afaceristul libanez care urăște “șaorma cu de toate”

“La 17 ani am vrut să mă însor, m-am îndrăgostit, am vrut să plec de acasă și m-a păcălit tata, să mă trimită la fratele meu aici. Venirea mea în România a fost o întâmplare”.

A venit din Liban în România în urmă cu 40 de ani, a studiat la Iași și la București și este doctor, de profesie, dar a dat medicina pe bussines și a devenit unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din țara noastră.

Mohammad Murad povestește “La cină” amintiri din vremea copilăriei, marcată de războiul de la granița cu Israelul, traiul într-o casă cu 9 copii și faptul că s-au mutat dintr-un loc în altul, fugind din calea bombardamentelor, ne spune cine l-a învățat să gătească și cât de des mai stă astăzi în bucătărie, dar și care este diferența dintre șaorma și kebab, el fiind cel care a introdus cuvântul șaorma în vocabularul nostru, pentru că în anii ’90 a deschis unul dintre primele fast-food-uri din România.

Omul de afaceri dezvăluie și talente ascunse, deprinse în fabrica de confecții a tatălui său.

“Am câștigat concursul facând un pantalon de la material pănă la călcat în 11 minute și câteva secunde”.

De ce nu îi plac banii, ce ne învață școlile economice din Europa, de ce face afaceri în turism, care îi sunt relațiile cu oamenii politici din România și ce le spune procurorilor când este chemat în fața lor, care sunt principiile după care se ghidează în viață, cât de apropiat este de cei trei copii, dar și cine îl așteaptă acasă și ce îl face să plângă în hohote, aflați “La cină”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.