Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla: “De 36 de ani regret că n-am știut să ne bucurăm!”

Eroul de la Sevilla rememorează “La cină” clipele trăite în urmă cu mulți ani, când performanța apărării a 4 lovituri de departajare consecutive a intrat în Cartea Recordurilor și a adus echipei Steaua victoria în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Helmuth Duckadam își amintește momentele unice trăite atunci, în Spania, dar și la întoarcerea în România, când familia Ceaușescu i-a primit la palat și le-a oferit fotbaliștilor câte o mașină, un titlu și niște bani. Celebrul portar are și păreri de rău.

“De 36 de ani regret că n-am știut să ne bucurăm!”

Ce simte un portar când este față în față cu fotbalistul care bate un penalty, ce a făcut Duckadam cu Aro -ul primit cadou de la statul român, ce momente stânjenitoare a trăit în fața familiei Ceaușescu și care sunt președinții cu care s-a întâlnit de-a lungul anilor, aflați “La cină”.

“Am fost primiți de Nicolae Ceausescu, ne-a dat “Meritul Sportiv” si 1600 de lei impozabili”. 

Primii ani de viață, mersul cu capra la păscut, dar și scăldatul în canalul din satul natal, începuturile carierei de fotbalist și bucuriile copilăriei sunt povestite, pe larg, “La cină”.

“Nu m-am dat în vânt dupa școală, dar mergeam, pentru că așteptam pauza mare; era de 20 de minute și acolo băteam mingea, aveam un mic teren de fotbal”. 

Helmuth Duckadam vorbește, de asemenea, despre mai tânăra sa soție, despre cei trei copii, despre afacerea cu câini ciobănești, despre ajutorul primit de la Corneliu Vadim Tudor, dar și despre cel de la Gigi Becali, povestește aventura “Loteria Vizelor” și plecarea în America, vorbește cu sinceritate despre multele probleme de sănătate și despre gândurile necurate risipite într-o clipă în fața unui psiholog.

Totul, “LA CINĂ”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.