Gafele înalților demnitari ai statului român


15 Februarie 2018, premierul Viorica Dăncilă
Invitată într-o emisiune la Antena 3, şefa Executivului a declarat că doreşte o abordare transparentă cu liderii europeni pe tema respectării statului de drept în România. Viorica Dăncilă i-a numit “autişti” pe cei care, în recenta dezbatere din Parlamentul European, au criticat îndepărtarea actualei guvernări de la Bucureşti de valorile europene, întrucât “dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul”. “Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă” – a spus Viroica Dăncilă.
Premierul Viorica Dăncilă a prezentat scuze public pentru declarația făcută și a spus că prin comparația făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.
“Îmi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija și de susținerea noastră. Avem datoria să dovedim înțelegere și umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea”, a afirmat prim-ministrul Dăncilă.
(foto: OK Magazine)


9 Iunie 2015, ministrul Transporturilor Ioan Rus
“Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonisti, zidari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”, a declarat ministrul Ioan Rus la Digi 24.
Mai intai, printr-un comunicat, Ioan Rus si-a prezentat scuze pentru această declarație, apoi a demisionat!
“Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva, dar intentiile mele au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jignesc, ci chiar compatimindu-i. Am facut referire la destramarea familiilor si la copiii lasati in grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului ca parintii lor au plecat sa munceasca in alte tari in speranta de a-si construi un trai mai bun. Nu am dorit sa aduc in niciun fel atingere demnitatii vreunei persoane prin acele declaratii, ci doar sa atrag atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate.
Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor, doua zile mai târziu, în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate.


8 Decembrie 2013, ministrul Culturii Daniel Barbu
În urmă cu mai mulți ani, ministrul (de atunci) al Culturii a făcut referire, la o întâlnire la Craiova, la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: „La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a spus ministrul Daniel Barbu.
Ministrul și-a cerut scuze „tuturor celor care s-au simţit ofensaţi ori lezaţi de aceste afirmaţiile inadecvate”. Două zile mai târziu, Daniel Barbu si-a prezentat demisia de onoare. (foto: Mediafax)

2 comentarii

  1. Dacă e să fim cinstiți, Rus s-a cerut singurel afară din schema de joc a guvernului într-un moment delicat din punct de vedere politic pt. PSD. Au rămas celebre vorbele lui însă s-a retras “elegant” (sic!). Cum îl știm…așa vorbe nu ieșeau din gura lui pe negândite!
    Altfel….pământ de flori cu toții…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.