Dezbatere deschisă pentru “INOCENȚA COPILĂRIEI”

Aleșii vor să interzică educația sexuală în școli, elevele fac copii

Legea pentru “Inocenţa Copilăriei” privind interzicerea orelor de educaţie sexuală în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, fără acordul scris al părinţilor intră la votul deciv din Camera Deputaților săptămâna viitoare (după ce a fost adoptată tacit de Senat).

Înainte de a detalia un pic această temă, vă provoc la un sondaj:

Legea pentru inocența copilăriei prevede sancționarea profesorilor și a scolilor care predau educație sexuală în absența unui acord scris al părinților. Cei care încalcă această prevedere riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

În țara în care, anual, peste 20.000 de bebeluși vin pe lume născuți de mame minore, în țara în care copiii de 10 ani au telefoane mobile cu acces la internet și pot vedea orice filmuleț porno, în țara în care cei mai mulți dintre părinți nu știu cum să le vorberască despre sex copiilor, aleșii vor să interzică orele de educație sexuală. Nu știu daca e bine sau e rau. De aceea vă întreb: pro sau contra? Oare e nevoie de o limită de vârstă?

Argumentele unui deputat

Deputatul Ninel Peia, initiatorul legii, spune că: “sub diferite pretexte, unele de-a dreptul hilare, precum acela că tot mai multe fetiţe de 11 ani merg deja la psiholog ca să-şi trateze problemele din dragoste, sau că prin educaţia sexuală predată unor copii între şase şi zece ani vor fi salvate, ulterior, vieţi omeneşti prin adoptarea unor soluţii contraceptive corecte, în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, ponografia, prozelitismul LGBT şi incitarea la punerea în aplicare a diverselor forme de sexualitate deviantă”.

Peia susţine, în expunerea de motive, că educaţia sexuală făcută la vârste fragede riscă să traumatizeze copiii. ”Există deja şcoli unde copile de 10 ani pleacă ruşinate de la aceste «cursuri», sunt băieţi care nu mai înţeleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rău să ai sentimente erotice pentru Ionel şi nu pentru Diana. Sunt traumatizaţi de informaţii care nu sunt, nu au fost şi nici nu vor fi specifice unei copilării normale, a singurei faze din viaţa fiecăruia care a fost binecuvântată cu miracolul inocenţei”, crede Ninel Peia, citat de Digi24.


Foto: adevarul.ro

Peste 20.000 de cazuri în fiecare an

In România, numărul sarcinilor la vârste crude este de trei ori mai mare decât în oricare altă țară din Uniunea Europeană. Din informațiile pe care le-am primit de la Ministerul Sănătății reiese clar că, anual, vin pe lume peste 20.000 de bebelusi nascuti de mame minore. Peste 10.000 de adolescente și preadolescente devin mame! Cam cât populatia unui orășel de provincie, ca să vă dați seama de dimensiunea fenomenului.
În jur de 700 dintre acestea sunt copile de până în 15 ani (adică și fetițe de 12 ani) care trec brusc de la păpuși la bebeluși. Fie pentru că habar nu au ce li se întâmplă, educația sexuală fiindu-le un concept total străin, fie pentru că au fost abuzate, nu au spus nimănui și s-au trezit la camera de gardă a vreunui spital gata să nască.

Educația sexuală în alte țări

Mamele foarte tinere reprezintă o consecință nefericită și a faptului că nu există educație sexuală în școli! În Irlanda, Olanda, Norvegia sau Danemarca copiilor li se predă deja, obligatoriu, această materie la școală. În Slovacia, Bulgaria sau Marea Britanie, cursul de educație sexuală este opţional. Iar în privința contracepției, statisticile arată că trei din zece românce nu folosesc nicio metodă de contracepţie, iar bolile cu transmitere sexuală au apărut şi la copiii sub 14 ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.