Cristina Neagu, o fată de milioane. De euro!

Eu am avut numarul 7! Eram cel mai aprig pivot de la Scoala nr. 11 Calarasi! Dar m-am lăsat și m-am făcut jurnalist!

Ea a avut numarul 8! 8 e numarul ei de succes, numarul magic! Numarul de pe primul tricou, luna in care s-a nascut si terminatia anului in care a venit pe lume.

E cea mai buna jucatoare de handbal a lumii! Si nu o data a primit acest titlu, ci de trei ori (2010, 2015, 2016)! Și-a dorit să fie cea mai bună și este cea mai bună!
A crescut în Ghencea și a jucat fotbal cu băieții din cartier. Totul a pornit în joacă, iar azi joaca ei a devenit dominație mondială.

Cumva… toti, in handbal, suntem prieteni. 🙂
Am cunoscut-o pe Cristina Neagu! Era cea mai inalta femeie din încăperea de la Sports Hub, locul unde a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit putin (prea putin zic eu) despre omul Cristina Neagu!
Sportiva a decis sa-si foloseasca imaginea si sa fie o voce si in alte proiecte decat cele legate de handbal. Să se implice mai mult în viața românilor care o aplaudă când joacă și înscrie! Să fie o voce în spațiul public, nu doar pe teren!

Nu! Nu se retrage, mai are multe de spus in sport, mai ales ca la 30 de ani se simte in cea mai buna formă!

“Am realizat că vreau să mă implic în proiecte care rezonează cu valorile mele. Cred în sport și cred în educație. Știu că performanța mea nu este întâmplătoare, că este în cea mai mare măsură rodul unor eforturi deosebite, constante, și a unei mentalități pe care am reușit să mi-o cultiv. Am ajuns la maturitatea la care simt nevoia și responsabilitatea de a transmite și altora din experiența mea, din forța mea interioară, din tot ce am învățat până acum. Un rol dificil, dar pe care mi-l asum. Vreau să fiu o voce hotărâtă a celor care au încredere în mine”, spune Cristina Neagu.

Imbracata in negru, părea si mai inalta (hai că nici eu nu-s chiar pitică, de la handbal mi se trage! 🙂 ). Înaltă si foarte feminină. Fără minge, Cristina este aproape “la femme fatale”! Cu părul desfăcut, îmbrăcată cool și accesorizată cu Redbull (Cristina a primit azi și un mesaj de la Felix Baumgartner, parterner al celebrei băuturi energizante, dar si al Mihaelei Rădulescu 🙂 ). Cristina este ambasadorul handbalului românesc. Dar poate fi ambasador în multe alte situații. Nu spun eu mai multe. Va descrie ea pe site-ul ei cand va considera ca este cazul.
O fată oarecum timidă, nu tocmai vorbăreață, modestă si dornică să se implice in viata societatii din țara ei.

– Care sunt proiectele sociale in care te vei implica?
– Suntem în căutarea celor mai bune soluții astfel încât vocea mea să poată transmite cele mai bune mesaje și să poate fi ascultată de persoanele care trebuie.
– Ce te sensibilizează mai tare – batrânii sau copiii cu probleme?
– Ambele categorii… Oamenii cunosc o față a mea mai feroce, însa, în interiorul meu, sunt o persoană foarte sensibilă și sufăr foarte mult. Am și eu exemple în familie… Părinții mei se îndreaptă deja către o vârstă mai înaintată… In plus, văd pe stradă, de multe ori, oameni cu probleme… copii… si sufar foarte mult. Mi-as dori cumva sa ma pot implica si sa pot transmite si acestor oameni ceva din valorile mele si ceva din ceea ce eu cred. Nicaieri nu am vazut, pe unde am calatorit, foarte multi oameni ai strazii asa cum am vazut la noi in România. De asta imi doresc sa ma implic mai mult si in viata de dincolo de liniile terenului de handbal.

Am întâlnit, în viața de jurnalist, multe personalități marcante ale vieții publice din țara asta. De la președinți de țară la premieri, de la artiști cu milioane de fani la actori aplaudați la scenă deschisă. Puțini mi-au stârnit această reacție… I-am spous: “bravo, Cristina!” la finalul conferinței de presă. Așa mi-a venit. Fără ca ea să fi făcut ceva anume astazi, într-o sală mică, din Sectorul 1 al Capitalei. Știu că merită vobele astea din partea fiecăruia dintre noi.

I-as da și un sfat: sa zambeasca mai mult!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.