Draga stat roman,

te rog tare mult sa-mi iei banii pe care ti-i datorez! Vreau sa ma achit de toate obligatiile, dar ma cam impiedici sa o fac. Nu esti in stare sa te organizezi si sa aduni banii romanilor, asta e clar! Esti cam depasit…

Aventurile mele cu institutiile statului nu se opresc niciodata. Mi-o demonstreaza inca o patanie cu “finantele”. Oricat de mult imi doresc sa nu ma enervez cand ma duc sa dau bani statului, ma lovesc de piedici care imi ridica pulsul si vocea.

Ii eram datoare statului cu o diferenta de impozit pe anul 2013. Cinstita si saraca (mai ales dupa ce platesc) m-am dus la Administratia Finanaciara de care apartin. La Casierie, un afis: nu se poate plati cu cardul. Nasol, mi-am zis. Mai ales ca suma pe care o aveam de achitat nu era doar 50 – 100 de lei, cam cat aveam eu prin portofel.
– Dar puteti plati on-line, m-a incurajat doamna de la ghiseu.
Mi-a notat doamna, pe o hartie injumatatita dintr-un A4, tot ce trebuie sa fac ca sa platesc pe internet, unde virez banii, care sunt etapele… Si am plecat linistita acasa. Nelinistita am devenit dupa ce am incercat sa platesc on-line. E mai simplu sa faci un doctorat pe bune decat sa bagi niste bani in cont Ministerului de Finante. Pasi greoi, informatii confuze, probeleme majore. Cand m-am prins care-i treaba cat de cat, nu eram sigura ca banii se duc unde trebuie si gandul ca ar trebui sa recuperez ulterior niste bani de la Domnul Stat m-a facut sa dau inapoi si sa merg sa achit cash suma la ghiseu. Cu niste penalizari pentru ca n-am platit la timp!

De ce naiba trebuie sa fie atat de complicat sa dai bani statului?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.