Udrea – DA, Borbely – BA!

Ea blonda, el ungur, dar amandoi deputati pentru care procurorii DNA au cerut, o data sau de mai multe ori, incuviintarea urmaririi penale sau chiar a arestarii.
Viteza uluitoare in cazul Elenei Udrea, care a adunat un val urias de ura cata vreme a fost sub umbrela protectoare a lui Traian Basescu. Nicio graba in cazul lui Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, deputat UDMR.
Elena Udrea merge din nou astazi la Casa Poporului sa-si convinga colegii ca nu trebuie sa se mai intoarca in arestul Politiei. Personal, nu cred ca va reusi. Dar asta e o alta chestiune. Cert e ca, repejor, se mai supune la vot, in plen, o alta solicitare a procurorilor pe numele ei. A saptea, cred! Sau, poate, chiar a opta!
In cazul Borbely, ar fi a doua, dupa ce in septembrie 2012, plenul Camerei Deputatilor a respins inceperea urmaririi penale pentru fostul ministru. Colegii parlamentari nu au vrut sa-l trimita, prin votul lor, in judecata.
Pe 5 februarie, insa, Laura Codruta Kovesi a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru incuviintarea urmaririi penale pe numele fostului ministru pentru ca au aparut elemente noi in dosarul de coruptie in care este implicat/pomenit si nimeni nu s-a grabit sa supuna cererea la vot.
Nu poti, ca om de buna credinta, sa nu te intrebi de ce aceasta cerere zace printr-un sertar in Parlament, in timp ce Udrea e trimisa cand in judecata cand in arest prin votul colegilor. Mai mult, Bogdan Ciuca, seful Comisiei Juridice spunea pe undeva ca deputatii din comisie au fost ocupati cu cererile pe numele Elenei Udrea. Pai, tocmai asta e problema: nu sunteti oleaca prea ocupati cu blonda?
Pe cand votul la Borbely, domnelor si domnilor deputati? Speram sa nu-l amanati, din nou, maine! Marti sa ramana!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.