DATE OFICIALE: 35 de femei și-au pârât agresorii!

43 de sesizări în anul 2016!
38 de sesizari în primele 9 luni ale anului 2016 și 35 de sesizari în primele 9 luni ale anului 2017.
În primele 9 luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, au fost sesizate cu aproape 8% mai puține fapte de hărțuire sexuală și agresiune.
Acestea sunt datele oficiale de la Inspectoratul Român de Poliție care arată că femeile agresate nu merg să depună plângere! 35 de persoane în 9 luni?! Judecând după aceste cifre, e clar: hărțuirea sexuală nu este un fenomen. Noi știm că el există, dar, din păcate, teama, rușinea și, mai grav, obișnuința, le fac pe femeile agresate să nu depună plângere.
Femeile îi iartă pe cei care le agresează sau chiar mai rău, abuzeaeză, se împacă deseori cu bărbatul violent sau, pur si șimplu, gândindu-se că într-un birou găsesc oameni ai legii care le pun eticheta “ți-ai căutat-o” nu mai fac drumul până la Poliție. Și atunci… ce spuneam zilele trecute: agresorul neprins, e cetățean cinstit!
Vă reamintesc ce spune Legea:
(1) Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situaţie umilitoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

5 comentarii

 1. Legea e clara: “Pretinderea în mod repetat…” Deci, daca ii zici colegei, o data, ca ti-ar placea sa…, nu e agresiune.
  Acum, serios, daca nu ii zici o data, poate si ea vrea si se pierde ocazia intemeierii unei familii fericite. Dar pot fi oamenii atat de civilizati incat sa convietuiasca social la fel de bine ca inaintea refuzului? Aici trebuie lucrat.
  Sigur, e altceva daca ii spui: Daca nu… atunci ar trebui sa-ti cauti alt loc de munca. Asta e agresiune din prima, nu exista nimic de negociat.


  Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
  • Marius, nu stiu daca iti amintesti… dar, la un moment dat, alesii voiau sa treaca in Legea Preventiei ca “o data nu se pune”! Adica… agresorii sa fie iertati pentru o prima hartuire! Ce mai e de zis?!

  • Ce sa fie de zis? Ca avem mentalitate de anii 1800. Oricum, am vazut ca inca se cauta circumstante atenuante chiar pentru violatori din partea chiar a femeilor. Citeam pe Facebook, zilele trecute, cum o femeie spunea ca unele femei sunt predispuse sa fie victime ale violului. Cred ca nu-si dadea seama ca justifica, cumva, violul. Ca si cum trebuie sa fi fost vinovata si femeia, cumva, de a ajuns sa fie violata. Mentalitatea TUTUROR ar trebuie sa fie fara echivoc: NU, nici o situatie nu justifica o agresiune sexuala.

   Faptul ca o femeie arata bine si se imbraca intr-un fel care sa-i puna in valoare frumusetea (asa cum intelege si doreste ea) nu poate fi in nici un caz o invitatie la sex. Mai ales neconsimtit.

  • Sa nu uitam ca la Vaslui oamenii au iesit in strada in semn de solidaritate cu violatorii! 🙁

 2. din pacate in Romania femeile sunt mult prea cenzurate si mult prea marginalizate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.