Crai de Dorobanți, scrisoare deschisã pentru Liviu Dragnea

LATER EDIT: Liviu Dragnea i-a raspuns lui Codin Maticiuc:

Codin Maticiuc, unul dintre cei mai mondeni flãcãi de pe la noi, un baiat de club, dar un personaj complex, implicat activ in multe actiuni caritabile demne de aplaudat, i-a scris cateva randuri sefului PSD. Le redau integral aici si vreau sa am îngâmfarea să cred ca le va vedea. Macar cu ajutorul oamenilor care îi fac imagine.

(foto: facebook Codin Maticiuc)

“Domnule Dragnea,

Va scriu aceste rânduri aici caci nu stiu unde sa vi le adresez in alta parte.
Am citit vineri pe Facebookul unei tipe pe care o urmăresc (Corina Bacanu) despre urmatorul caz: o fata care este bolnava de scleroza multipla primește de la statul roman pensie de handicap. Enorma suma de 39 de lei lunar. Buuuun. Ma rog, “bun”, asa e la noi. Aceasta fata a scris si o carte (stiu, o tâmpită, in fine). De la vânzarea acestei carti ea a avut un profit curat de 260 de lei dupa ce i-a declarat si au fost impozitati (stiu, stiu, alta greșeala). Legea spune ca nu ai dreptul sa înregistrezi venituri daca încasezi fabuloasa pensie asa ca fetei respective i-a fost anulată pe următorii trei ani.
Ma gandesc ca ati putea propune modificarea acestei legi idioate. Ma gandesc ca ati putea schimba ceva atat de nedrept si stupid. Stiu ca nu e mare lucru. Țara arde si eu va propun un cacat. Dar sa va spun de ce m-am gândit la Dvs:
Nu cred in raul absolut. Nu cred pentru ca eu sunt. Cel putin asa sunt prezentat in presa si peste tot. Nu cred ca sunteti nici Dvs, raul politic absolut. Comentatorii acestei postari asa va făceau sa păreți, va spun drept. Si pe Dvs si pe colegii Dvs de partid. Si cu cat este cineva prezentat mai negativ cu atat am eu o speranta perversa ca oamenii se înșală. Ma gandesc ca nici nu știți de aceasta lege mega-smart si mai ales ca nu este propusă de PSD. Gresesc? Vreau sa cred ca nu. Dar stiu sigur ca puteti face ceva imediat. Dvs si nu eu.

P. S. Sper ca aceasta postare sa fie shareuita. Sper ca aceasta postare sa fie preluată de ziare asa cum preiau tot felul de mizerii pe care le postez eu. Sper ca astfel sa ajungă la urechile Dvs si sa faceti un lucru mic care contează pentru câțiva oameni mai putini norocoși ca Dvs si ca mine. Multumesc.”

3 comentarii

  1. a scris maticiuc textul asta cum am scris eu un veac de singuratate


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
  2. super initiativa a avut acest crai inspirat. Bravo lui si un big like din partea mea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.