Damian Drăghici, La cină: “Când s-a născut băiatul meu, am plâns 20 de zile nonstop!”

Damian Draghici, unul dintre cei mai cunoscuți artiști rromi, a povestit “La cină” momente din copilăria trăită alături de mari lăutari ai României, parte din familia sa cu o tradiție de 7 generații de muzicieni. Damian a vorbit, cu sinceritate, despre desele momente când tatăl său îl trezea la 5 dimineața, venit acasă de la cârciumă, și-l punea să cânte, ca să le arate prietenilor de șpriț că băiatul lui e talentat.

A vorbit despre sărăcia din primii ani de viață, despre mersul la biserică alături de părinții care l-au crescut, bunica și bunicul din partea tatălui, și a retrăit clipele în care și-a cunoscut mama naturală, acum un an și jumătate, când a venit pe lume fiul său, al doilea copil, și când a plâns fără încetare zile bune la rând.

Ideea ultimului album de mare succes, cu mari artiști ai momentului – Smiley, Feli, Loredana, Ștefan Bănică Jr., Delia si alții, este descrisă, pe larg, în emisiune.

De asemenea, Damian Drăghici a vorbit despre motivul pentru care a ales să intre în politică, la un moment dat, și despre ce a făcut pentru țiganii lui câtă vreme a fost în Parlamentul European, dar a povestit cu calm și despre fuga din țară în 1989, înainte de Revoluție. După repetate încercări nereușite de a obține viză de America a hotărât să fugă din țară, prin Serbia, riscând să fie împușcat la graniță.

Un dialog fascinant, La cină!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.