Arafat, mărire și decădere

Multa vreme l-am apreciat pe Raed Arafat. Am zis ca ar putea sa fie clonat pentru siguranta noastra si chiar l-am vazut presedinte al acestei tari. M-am contrat, la un moment dat, cu un inalt demnitar caruia i-am starnit invidia cu pasiunea mea pentru doctorul palestinian. El, demnitarul, partenerul meu de dialog, nu avea cum sa fie vreodata ca Raed Arafat, desi, l-am simtit, isi dorea tare.

De un an incoace, am inceput sa ma indoiesc putin de ISU si de capeteniile lui. Apuseni, Siutghiol, planorul, Colectiv… Cam multe nenorociri prost gestionate. Aflam ieri de la Catalin Tolontan ca pompierii ne-au ascuns adevarul despre tragedia de la Colectiv.

Daca ISU se ducea cand a fost chemat, adica inainte cu cinci saptamani de nenorocire, la Colectiv n-am mai fi vorbit, poate, despre 60 de morti, despre parinti care si-au ingropat copiii si carora le-au ars mainile certificatele de deces ale celor mai dragi fiinte, despre tineri mutilati pe viata sau despre tineri care vor fi nevoiti sa traiasca tot restul vietii cu un cosmar teribil.

Arafat zice ca a fost mintit de subordonati (Si ca DA!, tragedia putea fi evitata!). Sa admitem ca e asa… Pai, e o mare problema pentru doctor daca nu-si poate gestiona ce are in ograda. Atunci cand seful nu poate gestiona o criza de o asemenea magnitudine pentru ca e mintit de cei din subordine, el pleaca! E simplu!

Nu-si da demisia, ne-a spus-o țâfnos intr-o conferinta de presa! “Ar insemna ca fuge de raspundere!” Nervozitatea lui Arafat arata ca a uitat de obligatia de a oferi raspunsuri si explicatii clare atunci cand esti demnitar al statului, platit si din banii celor care te intreaba intr-o conferinta de presa, dar mai ales din ai celor pentru care jurnalistii pun intrebari.

E greu sa pici din turnul in care te-ai urcat adulat de oameni intr-o mare de critici. Dar eu cred ca daca Arafat a fost nevinovat si mintit are toate sansele sa demonstreze asta si sa se reabiliteze in ochii celor care-l vad in ceata acum.

Pleaca sau nu Raed Arafat? Ce ziceti?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.