Alice Iacobescu pleacă de la Antena 3

Unul dintre prezentatorii în faţa cărora-mi ceream ieri scuze este Alice. E unul dintre cei mai profi oameni de televiziune de la noi. Dacă nu vă place, vă rog să-mi respectaţi părerea!

Când am ajuns eu la Antena 1, Alice era editor la Observatorul de noapte. Trecea prin faţa ochilor şi prin filtrul gandirii informaţiile venite de la reporteri fiind atentă nu doar la limba română, ci şi la conţinutul ştirii. Cu calm şi sete de informaţii, editorul scotea din sărite deseori oamenii de pe teren. Cand iti era lumea mai draga, si credeai ca s-a terminat ziua de lucru, suna telefonul.
– Alo, Ionela? Deranjez? Alice Iacobescu sunt.
– (ah, chiţibuşara…) Te rog, Alice, spune-mi…
– Vreau să inteleg bine ce ai scris tu aici…
Intra in miezul stirii, cerea amanunte la care nimeni nu se gandea. Era tipicară pana la enervare, dar rezultatul era stirea perfecta! Pedanta Alice era editorul care cerea intotdeauna detaliile stirilor, informatiile care faceau diferenta. Şi dacă nu le avea de la reporter, suna direct la instituţia vizată, chiar dacă era noapte afară.

In 2005, cand s-a născut Antena 3, am lucrat cu prezentatorul de ştiri Alice Iacobescu. Era o plăcere să o aud în cască punându-mi intrebări care-mi ridicau mingea la fileu. Dialogul cu ea era aşa cum trebuia să fie. Şi, un lcuru tot mai rar azi, suna întotdeauna reporterul înainte de live ca să-i sugereze ideea discuţiei. Nu ştiu cum găsea vreme.

A făcut apoi o emisiune săptămânală în weekend despre care nu vreau să vorbesc ca să nu fiu acuzată că sunt subiectivă.:) A stat vreo 12 ani în Băneasa.

Azi, îşi strânge fotografiile din birou şi se mută în casă nouă ca să prezinte, din nou, ştiri. Vestea a venit pe Pagina de media aici. Succes, Alice!

2 comentarii

  1. Multumesc, Ionela. Succes si tie!

    • Succes Alice Iacobescu si de la mine. Te pretuiesc enorm, la fel cum te pretuiesc multi oameni de bine. Bravo tie. Sper sa aud cat mai multe despre tine, insa doar de bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.