Alexandra Stan, umbra din spatele stralucirii

“In urma cu doi ani, Alexandra Stan era doar o aspiranta la trofeul Mamaia. Acolo a fost remarcata de producatorul muzical Marcel Prodan. O fata blonda, cu un timbru special avea sa-i dea certitudinea ca impreuna vor da lovitura” – s-a auzit la Pro tv acum un an si jumatate. Si au dat lovitura! Piesa care a facut-o celebra, “Mister Saxobeat”, s-a vandut in mai bine de un milion de exemplare si a tinut saptamani intregi primul loc in faimosul top Billboard din Statele Unite. Pana atunci, numai Madonna sau Lady Gaga mai atinsesera acest record. I se spunea Madonna de Romania, iar vocea ei s-a auzit la radiourile si televiziunile din intreaga lume. Milioane de tinere au invidiat-o cand a aparut pe coperta FHM UK sau cand MTV a nominalizat-o la o categorie unde concura cu Adele.

Azi am vazut la televizor o fata care a fost desfigurata de cel ce-i era impresar si, din cand in cand, iubit. A batut-o pana a bagat-o in spital doar pentru ca a indraznit sa intrebe (spune ea) cate ceva despre banii ei.

Stiu ca Alexandra nu e singura artista lovita si folosita de impresar. Doar ca ea a avut curajul (Dumnezeu stie de ce dupa un an de chin) sa nu se mai ascunda si sa se arate celor care o iubesc cu fata tumefiata, cu ochii intunecati si cu vanatai teribile pe maini si pe picioare, vanatai care ascund lovituri incredibile.

Azi am vazut nenorocirea din spatele unei povesti de succes. Alexandra e demna de mila.

Azi am aflat ca in spatele stralucirii de revista, sta multa tristete si sta multa umilinta.

M-am intrebat multa veme de ce Andra sau Alina Sorescu si-au facut parintii impresari si tot cu ei lucreaza si la acest ceas. Azi am inteles!

 

 

 

2 comentarii

  1. Alexandra nu este demna de mila. Este demna de admiratie, pentru ca a avut puterea sa isi asume o aparitie publica in conditia ei. Este demna de admiratie pentru ca a iesit in fata si a vorbit cu mult calm despre tot. Si nu stiu daca e strategie de PR (sincer ma indoiesc), insa iti trebuie multa putere sa ai curajul sa faci asta, sa treci dincolo de sentimentele de mila pe care le poate inspira tragedia personala prin care treci, dincolo de rusinea si umilinta pe care le simti fiind expusa. Si aici stiu ce vorbesc, daca e sa cauti cate ceva despre psihologia victimei abuzului fizic, vei vedea.

    Poate ar fi fost mai potrivite in context “compasiune, empatie, admiratie”. Dar nu mila. Mila este ultimul lucru pe care si-l doreste o victima a violentei domestice.


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
  2. Ca e un act de curaj, am spus-o public. Bravo ei ca intr-o tara in care femeile batute tac, ea vorbeste! Dar mila a fost sentimentul pe care eu l-am simtit cand am vazut-o ieri la tv. Azi pot vorbi despre compasiune, empatie, admiratie…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.