Haaaaaaap-ciu! Lupta cu ambrozia merge in Parlament!

image
Anul trecut, pe vremea asta, printre stranuturi repetate, mancarimi in gat si picaturi in ochi, aflam ca un primar lupta cu o buruiana. Si m-am gandit ca poate fi inceputul salvarii pentru noi, astia care suferim din cauza ambroziei. Si sa nu va ganditi ca ne alintam sau ca suntem putini! Noooooooo, alergia la ambrozie poate avea efecte nasoale de tot daca nu este tratata la timp in cabinetul unui medic.

Uitasem ca sunt alergica la “iarba de paragina” pana cand, la intoarcerea din vacanta, la mijlocul lunii august, m-a lovit din nou! Mult mai dur de asta data! Stiam tratamentul de anul trecut, dar parca nu mai face fata…

Ieri am aflat ca exista un deputat care-mi poarta de grija. Cel putin la nivel de intentie!

Liberalul Ionut Stroe a initiat un proiect de lege anti-ambrozie care poate stopa gravele alergii provocate de buruiana nenorocita. Proiectul prevede ca proprietarii terenurilor pe care există această buruiana si nu o cosesc, nu o smulg din rădăcini sau nu o erbicidează, să fie amendați drastic!

Sa ne uitam putin spre alte civilizatii… Expertii Comisiei Europene au declarat ambrozia “specie periculoasa pentru sanatate” si au pus-o pe o lista neagra. Tari precum Ungaria, Germania sau Franta au declarat razboi ambroziei prin lege! Si sa nu uitam ca nu exista oras in Romania in care ambrozia sa nu se rasfete in voie in august-septrmbrie. De ce n-ar fi interzisa iarba asta si la noi?!

Cred ca e tare greu de inteles o astfel de initiativa legislativa pentru cei carora ambrozia nu le provoaca alergii severe (care duc pana la astm)! Pare asa… de rasul curcilor sa te lupti cu o planta! Si multi vor spune – asta ne mai lipsea, le-am rezolvat pe toate! Cititi cate ceva despre alergia asta si imi veti da dreptate!

Sustin din adancul alergiei acest proiect si sper ca, de anul viitor, cu ajutorul Parlamentului sa scot doar un stranut anemic cand vine vremea ambroziei! Haaaaap-ciu! Zic sa fie cu noroc, domnule deputat Ionut Stroe!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.