Problema mamelor, dialog cu ministrul in miez de noapte

“I-as aminti, cu respect, Ministrului Muncii, Dragos Pislaru, ca Guvernul a renuntat sa atace legea la CCR dupa ce presedintele Klaus Iohannis a decretat (imperativ) ca legea e buna si trebuie aplicata! Mai postez o data vorbele. Sa fie pentru istoria recenta: “Va incurajez pe dvs (n.r. ministrul Muncii) si pe dvs, dl prim-ministru, sa gasiti in Guvern cele mai bune solutii pentru a aplica cat se poate de repede aceasta lege. Eu va rog sa nu tratati aceasta chestiune intr-un mod contabil. Este o lege proactiva, din zona politicilor demografice, care, cu siguranta, este foarte importanta pentru Romania”
PS: ma numar printre femeile care s-au bucurat nespus de eliminarea plafonului la gandul ca vor face un bebe.

Cand lumea s-a impartit (din nou) in doua, i-am adus aminte, astfel, pe facebook, Ministrului Muncii ca Guvernul, din care face parte, avea posibilitatea sa atace la CCR legea care ridica plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului. Dacian Ciolos n-a facut-o, desi declara in mod repetat la televizor inainte de 1 iulie ca nu sunt bani in buget pentru aceasta masura. S-a oprit din declaratii dupa ce Iohannis a cerut, din Dealul Cotrocenilor, sa se gaseasca. Acum, ne-am trezit, in amarul stil romanesc, ca nu sunt bani pentru ca o doamna (sau un domn) din Sibiu a dat calculele din buget peste cap. O doamna pe care o bucata buna de Romanie o pune, pe nedrept, la colt.

Aruncam acum problema in ograda Parlamentului si ne intoarcem de unde am plecat! Sa se spele pe cap deputatii si senatorii cu legea asta, sa o descurce! Buuuuun, sa o descurce, zic!

Ministrul mi-a raspuns azi noapte (sper ca scrie chiar dumnealui pe contul care-i poarta numele):
“Mulțumesc Ionela pentru reamintire, nimic de contestat. O lege pro-natalitate este buna, întrucât altfel vom avea mari probleme demografice. Dar daca pe parcursul implementării constați ca sunt probleme, preferi sa le bagi sub pres, sau sa le dezbați public deschis? Daca totul este ok, mergem înainte, daca nu, sa vadă Parlamentul daca se poate sau nu îmbunătăți ceva. PS: ma bucur sincer pentru intenția Dvs. de a avea copii si va asigur ca eu sau Guvernul nu vom schimba nimic.”
image
Deci Guvernul da asigurari ca nu se va schimba nimic. Si cere dezbatere publica! Acum, in a treia luna de plata a indemnizatiei! E ca si cum construiesti un bloc si ceri autorizatia dupa ce l-ai ridicat. A, dar si asta chiar se intampla!

Ce e gresit cu tara asta, oameni buni?!

3 comentarii

  1. cum adica ‘cu ce a gresit’? a votat cu fsn, pdsr, psd de douj’ de ani incoace

  2. va rog sa protestati la rediscutarea/amendarea fiecarei legi; cine sunt astia, sa isi permita asa ceva?! si ce sa mai discutam?! ASA SA RAMANA! mucles! ciocu’mic!

  3. Cine face bebe doar pentru ca s-a eliminat plafonul înseamna ca nu-si permite oricum să-l facă și să-l crească. Mai uitați-va ce se întâmplă prin alte tări cu apă caldă, gen Canada, de exemplu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.