Dilema începutului de toamnă: cum alegi mașina potrivită?!

In funcție de buget, ar veni răspunsul dat imediat de un bărbat. Dar, nehotărâte cum sunt femeile…

Constat că e foarte greu să cumperi o mașină daca nu știi 100% ce vrei. Vezi pe șosea una roșie și o cauți pe net, ca să vezi cât vor pe ea! Vor mult, desigur!

Vezi a doua zi o mașină mică, ghidușă, potrivită… Ajungi acasă și bărbatul îți spune că nu e pentru tine pentru că “te ia vantul pe DN1”.

Uite un SUV potrivit! Negru, impunător, cu rotunjimi plăcute la margini… Din păcate, costă de parcă ți-l lasă și pe Daniel Craig pe capotă!

Greu, nenică! Dar a venit momentul ca, după vreo 9 ani petrecuți la volanul Buburuzei, să renunț la Micra mea. Și, așa cum se face, am testat deja câteva mașini (de fetițe). Sigur, m-aș opri la Mini Cooper, dar nu mă ajută deloc bugetul. Așa că am coborât câteva clase mai jos…

Stiți care e partea cea mai grea?! Te duci la un dealer, îți configurezi mașina, pui pe ea chestii de neratat și îți dai seama că te-ai întins mai mult decât te ține plapuma. Pleci de la o sumă și ajungi la una cu câteva sute de euro, până la mii, în plus. Și atunci îți dai seama că la banii la care ajunge mașina respectivă, configurată fără rezerve, poți cumpăra ceva dintr-o altă clasă.

Am testat Renault Captur, am testat Nissan Juke, m-am întins până la Golf. Ba, chiar am vrut să văd cum mă simt în Mini, așa de kiki! Mi-au plăcut și mi-au displăcut toate, într-un rimt amețitor! Și am rămas cu dilema!

Am mai lăsat să treacă un timp, să mi se mai sedimenteze ideile-n minte, am mai văzut o mașină pe drum, am mai stat de vorbă cu un prieten… Și am luat-o de la capăt. Am sunat la un producător, am mai cerut o mașină în teste… Nu au, le-au vândut de ceva vreme sau mașinile de teste sunt programate până la iarnă!

Bucuruza deja îmi face fițe, țipă din mai multe încheieturi că vrea la service… Și îmi amintesc că îmi trebuie o mașină nouă.

Am ales deja! Gata!

2 comentarii

  1. Fara supararea dar Nissan Juke pe langa aspectul ciudat este una dintre cele mai instabile masini pe care am putut sa o conduc, nici nu stiu ce avantaje sa-i gasesc

    As alege oricand un VW Polo 4×4, este mult mai practic


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
  2. as alege golf 7 la mana a doua. este practic finut si fiabil. nou este cam scump

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.