Îți bați copilul? Fii atent!

Mă înfurii mereu atunci când aud că “bătaia e ruptă din Rai” sau “unde dă mama, crește” și îmi doresc să fie tot mai puțini părinți care-și bat copiii. Din păcate, sunt la fel de mulți ca întotdeauna în țara asta. Citesc o statistică făcută de UNICEF și aflu că românii încă-și bat copiii, în ciuda a ceea ce spune legea în privința violenței de acasă. Mama și tata pot fi decăzuți din drepturile părinteși și chiar pot ajunge după gratii pentru asta. Dar… cui îi pasă?!
CS53794979
Micuții sunt loviți cu palma, cu bățul, cu picioarele… Iar procentajul e îngrijorător.

63% dintre copii se plâng că sunt bătuţi periodic şi doar jumătate dintre părinţii lor recunosc că îi mai altoiesc din când în când pe cei mici. Și mai grav e că unul din cinci români e convins că educaţia așa se poate face: doar prin bătaie.

“Deşi s-au înregistrat progrese, violenţa este o realitate în care trăiesc foarte multe femei şi mulţi copii. În fiecare an, există aproximativ 13.000 de cazuri de abuz fizic şi emoţional, de neglijare şi de exploatare a copiilor. În continuare, multe forme de violenţă sunt percepute ca fiind un comportamenl normal. În România, există 300.000 de copii care se află în afara sistemului de educaţie, iar doi copii din 10 nu termină clasa a opta”, a explicat, pentru Mediafax, Sandie Blanchet, ambasador UNICEF în România.

Să crești cu mentalitatea asta dăunează grav civilizației și evoluției sănătoase. Dacă sunt bătuți, copiii nu vor face mai puține greșeli, ci se vor ascunde și mai tare de părinți. Vor ajunge să spună minciuni, să ascundă adevărul, doar ca să nu mai fie pedepsiți. N-o spun eu, o spun specialiștii. Mai mult decât atât, violența atrage tot violență și cei bătuți azi vor fi bătăușii de mâine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.