Un gând pentru tatăl polițistului Bogdan Cosmin Gigina

Sper din tot sufletul ca tatal acestui tanar, politist si el, ii va cere ministrului de interne sa iasa public si sa lamureasca totul in memoria fiului sau. Chiar daca, pentru el, Gabriel Oprea e seful cel mare. Ce mai are de pierdut dupa ce fiul, care a vrut sa-i calce pe urme in meserie, a murit atat de brutal si de stupid?!

Tatal baiatului stie, ca multi alti colegi de-ai lui care au auzit totul prin statie intr-o nenorocita seara de marti, ca Oprea nu e singurul ministru care solicita deseori coloana oficiala. Au facut-o, rand pe rand, aproape toti cei care si-au pus fundul mare in fotoliul de la Interne.

Cineva trebuie sa-i opreasca pe acesti mult prea grabiti demnitari care nu pot sta la semafor ca muritorii de rand. Faceti-o dumneavoastra, domnule Gigina! Cu riscul ca puteti fi dat afara din Politie, faceti-o pentru fiul pierdut!

1 comentariu

 1. Se spune ca cea mai mare durere pentru un parinte este sa-si ingroape propriul copil.
  Domnul Gigina ( tatal lui Bogdan) a trecut ieri printr-o mare durere. Si- a condus propriul copil la groapa. Un copil de 28 de ani, ucis de dorinta unora de preamarire. Domnul Gigina, tatal, cunoaste aceste lucruri, el insusi facand parte din sistem. Chiar daca nu lucra la brigada de politie rutiera,aceste lucruri (posibile abuzuri si nedreptati) se afla si de catre cei din familie. Cati dintre noi nu discutam acasa, la masa, in familie, cu sotia, parintii, prietenii despre ce se intampla la locul de munca. Despre lucrurile care ne bucura, dar mai ales ne deranjeaza, despre nedreptatile care ni se
  fac si despre lucrurile care ni se impun impotriva vointei noastre. Eu daca as fi in locul familiei
  politistului mort ( mai ales in locul tatalui, care cu siguranta a avut un cuvant de spus in privinta
  carierei fiului sau, sau a fost omul care l-a determinat pe Bogdan sa se indrepte catre cariera de politist) nu as avea liniste pana nu s-ar afla adevarul . Pe politistii care vorbesc pe la colturi, sub protectia anonimatului ii inteleg. Au fost colegi cu decedatul si poate nu au avut o legatura sociala puternica, astfel incat sa-si riste cariera si viitorul vorbind despre posibilele abuzuri. Dar pe tatal lui Bogdan nu-l inteleg de ce tace. Ca sa nu fie dat afara din politie? Poate ii este frica sa nu ramana fara pensie? Sau poate i s-a promis sprijin material sau o viitoare avansare in schimbul tacerii. Domnule Gigina, nici pensia, nici marirea de salariu, nici o functie mai mare nu il mai aduc inapoi pe Bogdan.
  Tacerea dvs. , capul plecat in fata superiorilor, va vor urmari de acum inainte, pentru ca,prin tacerea dvs ii acoperiti pe cei vinovati de moartea prematura a fiului dvs. Am vazut la jurnalul TVR1 , o convorbire ( pe surse) intre seful dispozitivului si Bogdan . Din dialogul lor rezulta ca Bogdan a refuzat sa se intoarca la baza, pentru ca s-ar fi plictisit si a continuat misiunea care i-a adus sfarsitul tragic. Vom vedea daca este adevarata aceasta convorbire, dar momentan mi se pare ca se incearca
  sa se demonstreze ca mortul este singurul vinovat. Macar pentru acest lucru ar trebui sa luptati, ca fiul dvs. care si-a pierdut viata, sa nu fie scos singurul vinovat. Rupeti tacerea, domnule Gigina, spuneti adevarul, demascati vinovatii de abuzurile care se intampla in politie, faceti public aceste lucruri, ajutati anchetatorii sa afle adevarul, iar cand vinovatii vor raspunde pentru abuzurile lor, putei merge cu fruntea sus si cu sufletul impacat la mormantul lui Bogdan sa aprindeti o lumanare.
  Este singurul lucru pe care-l mai puteti face pentru Bogdan.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.