Scrisoarea unui pensionar pentru politicieni

NESTIMAŢI GUVERNANŢI,

V-au fost adresate multe „scrisori” de către mulţi români din toate clasele şi categoriile sociale… de ce nu v-aş mai trimite şi eu una, chiar dacă, în această viaţă, nu voi primi un răspuns?! Măcar îmi răcoresc ofurile şi nădufurile pe care ni le-aţi aruncat din înălţimile Palatului Parlamentului în ultimii 27 de ani de falsă şi perfidă democraţie.
Aruncaţi poporului firimituri de la masa în jurul căreia v-aţi instalat cu ajutorul legilor făcute de voi pentru voi, măriţi pensiile, salariile, lucraţi la o nouă Lege a salarizării şi sunteţi convinşi că românii vă vor ridica osanale…
Aveţi convingerea că, lipsa de informare, cu date economice elocvente, a românilor, vă va permite să înceţoşaţi şi în continuare mintea noastră.

Sau, poate, chiar parte dintre voi, trâmbiţaşii puterilor politice trecătoare pe la frâiele Ţării, nu cunoaşteţi realităţile economice ale României posdecembriste şi acţionaţi în necunoştinţă de cauză…
Foarte puţini români cunosc realităţile economice ale României şi şi-au însuşit ideea conform căreia, românii muncesc prea puţin, sunt leneşi şi îşi merită soarta, cu salarii şi pensii mici, la coada clasamentului european.
În consecinţă, orice mărire de salariu sau pensie pe care VOI, o aruncaţi de la înălţimea guvernării, trebuie percepută ca o REALIZARE MĂREAŢĂ a forţei politice pe care o reprezentaţi… Nimic mai fals !

Este trist dar adevărat cum, în România ultimilor 27 de ani, munca a fost desconsiderată, de-a dreptul batjocorită, comparativ cu celelalte ţări.
Distribuţia PIBului în România demonstrează că, dacă munca românilor ar fi fost apreciată la fel ca în celelate ţări din Europa, în ultimii 27 de ani, românii ar fi putut câştiga din salarii şi pensii, lună de lună, CEL PUŢIN DUBLU faţă de cât au câştigat.
18318153_1841363676124960_1366267531_o
Faceţi, în continuare, legi menite să arunce “praf în ochi” nicidecum să rezolve gravele discrepanţe economice dintre România şi celelalte state din Europa.
Problema pensiilor şi salariilor românilor nu va fi rezolvată cu adevărat decât în momentul în care guvernanţii nu vor mai fi aserviţi altor interese.
Până atunci, indiferent de ce legi veţi mai scoate, indiferent de cât de corect veţi vorbi în limbi străine, românii pierd, lună de lună, o sumă egală cu cea pe care o primesc, fie ca salariu, fie ca pensie.
Este nespus de dureros că, cei mai mulţi dintre români, nu cunosc acest adevăr…
Pentru toate acestea, nu vă pot nici stima…

Un pensionar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.