Românu-i in tot şi-n toate!

Nu-i păţanie-n lumea asta fără să pomenim de România. Dacă pică un avion, sigur printre victime e şi un român căruia televiziunile de ştiri îi caută familia pănă la gradul patru ca să obţină o declaraţie în exclusivitate. Sau dacă n-a fost un român în avion, sigur a fost soţul de origine arabă a vreunei românce din Fundul Moldovei. Dacă se premiază un film la Cannes, ne amintim brusc că regizorul e român. Radu Mihăileanu, de pildă, “regizorul francez originar din România, de etnie evreu”.

* La finele anului trecut, era pe la tv o stire cum ca printesa Caroline de Monaco ar divorta. E, bine, care credeti ca era cauza divortului?! Aveti dreptul la fix o incercare – evident, o romanca! Romanca Simona se hârjonea cu Prinţul Ernst August de Hanovra! Pam! Pam!

* In 2009, cand Herta Muller a castigat premiul Nobel pentru literatură, toate ştirile titrau : o româncă a luat premiul Nobel… bla, bla, bla. Aici nu comentez mai mult.

* Acu’ vreo doi ani, au fost rapiti 11 turisti in Egipt. Vă amintiti, desigur, agenţiile internationale de ştiri se dădeau peste… sateliti si vindeau informatii care de care mai atrăgătoare pentru ziaristi. Printre răpiti era, evident, si un român. Mai exact o româncă. Femeia era stabilita in Germania, avea deja cetatenie si nimeni nu mai stia nimic de ea prin zona mioritcă, dar s-a născut in România, ce-i drept, iar tot ce mai avea românesc era o pereche de pantofi Guban, pantofi cumparati cu sacrificii de la magazinul din colt, pe vremuri.

* Când Berlusconi s-a aflat în prim plan cu un scandal sexual a apărut şi vestea că la petrecerile din Sardinia erau şi românce! Nu puteau lipsi, dragele de ele…

* Scandal financiar în Italia?! A apărut românul ospătar la un hotel de lux care-l ajuta pe macaronar să obţină credite.

* Şeful FMI arestat? Siiiiiiiigur că o româncă ştia că “omul nu face economie de seducţie”.

Lista rămâne deschisă.

4 comentarii

  1. Un român(sau mai mulţi) la WTC. O româncă trezită din somn de scandalul DSK şi care şi-a amintit brusc de avansurile făcute de acelaşi personaj, Laura, Laura…Şi da, lista e binişor mai lungă.
    Ideea e că nu-i descoperim pe cei cât de cât mai trăsăriţi decât după ce într-un fel sau altul ajung mai în faţă.

  2. La nunta secolului,seful garzii regale e un roman,Christopher Ghika :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.