Reguli la cafenea

– Putem sta şi noi aici?,  le întreabă o doamnă (ce pare respectabilă) pe cele două fete care stau, una lângă alta, la o masă de patru persoane, într-o cafenea.

– Adica să împărţim aceeaşi masă?, se zbârleşte toată o divă brunetă şi-şi dă ochii pe bulgari privindu-şi prietena triumfatoare ca Monica Columbeanu când l-a cucerit pe Iri.

– Adică…da!, spune gospodina uşor încurcată de obiceiurile astora mai ieşite-n lume. Nu sunt libere locurile?

– Mmmmba da!, pufăie pe nas domnişoara.

– Vă deranjează dacă stăm şi noi?

– Nu!, dar am prefera să nu!

– Dar sunt două locuri libere… şi noi nu avem unde să stăm să ne bem cafeaua.

– Noi venim aici în fiecare zi!, i-o retează scurt diva de Mall şi-şi continuă discuţia cu amica la fel de nevinovată în ale politeţii, convinsă fiind că asta e o regulă de când lumea.

2 comentarii

  1. DA. Hai să ne înjurăm,să ne ofuscăm, să le îmjurăm pe piţipoance! SAU NU. Era o cafenea, nu o cantină. Era masă de patru persoane, dar asta nu înseamnă că dacă s-au aşezat două mai e loc de încă… E ca şi cum taxiul pe care l-ai comandat ar trebui să mai ia încă 3 pasageri pt. că în cartea tehnică spune că autoturismul cu pricina are o capacitate de transport de 5 persoane.
    Dacă te duci într-o cafenea şi nu găseşti locuri, caută altă cafenea, ori ia-ţi la pachet! Statul în cafenea nu este un drept stabilit prin Constituţie, din câte îmi amintesc. DECI NU.

  2. Nu, clar ca nu trebuiau sa se aseze. Poate ca si tipa trebuia sa-i aduca frumos aminte un lucru, respectarea spatiului personal. De multe ori la cafea purtam discutii personale cu prietenii sau discutii in interes de serviciu.
    Doar in tren, la teatru, la cinema sau pe stadion nu prea poti sa faci mofturi, fiecare plateste pentru locul sau.

    Am fost martor la un caz similar, vara trecuta, pe o terasa. Un cuplu erau pe o terasa, doua scaune libere. Era seara, multi oameni se intorceau de la nush ce eveniment, era o sarbatoare prin oras. Si un nene la vreo 50 de ani insotit de niste cucoane vine si intreaba daca sunt libere scaunele. La fel ca si cei doi, am crezut ca vrea sa ia scaunele sa le alipeasca la o masa libera unde nu erau suficiente scaune. Neaaah!! S-au asezat pe scaunele libere si alte doua doamne s-au alaturat cu scaunele. Ospatarii au vazut scena, si le-au spus cu frumosul, ca au o masa libera si pentru dumnealor (erau mai multe mese libere) si a asteptat langa masa pana cei 4 musafiri nepoftiti s-au ridicat. Nu prea le-a convenit, clar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.