Psoriazisul nu e contagios! Date oficiale, cauze, tratament, bariere

100 de milioane de oameni din întreaga lume au psoriazis. Iar la noi în țară, conform statisticilor, peste 400.000 de români, aproape un milion de oameni, sufera de “boala stresului”. Specialiștii spun că numărul celor care suferă de psoriazis în România este mult mai mare, dar unii bolnavi nu au trecut niciodată pe la doctor.

În fiecare zi, bolnavii cu psoriazis se confruntă cu bariere în societate, la serviciu, la școală, pe stradă, în relațiile interumane, chiar la spital, în sistemul sanitar. Psoriazisul poate avea efecte psihologice extrem de dure, dincolo de boala în sine. Mulți pacienți se lovesc de prejudecăți, de stigmatizare și de discriminare, situatii care le afectează în mod negativ viața.

Creșterea gradului de conștientizare, prin campanii de informare, este un prim pas în educarea societății cu privire la măsurile care pot fi luate.  29 octombrie este Ziua Mondiala a Psorizasului. Sa vorbim, macar astazi, despre această boală. Și să atragem atentia pacienților, medicilor, dar și populației în general, asupra implicațiilor pe care le are această maladie.

Am stat de vorbă cu medicul dermatolog Carmen Curea despre implicațiile pe care psoriazisul le are în societate, despre tratament, despre maladia care scade calitatea vieții și am schimbat câteva cuvinte și cu un pacient care are o formă foarte gravă a bolii. Atentie!, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

1 comentariu

  1. Am inteles ca vizitele dese in Israel la Marea Moarta pot ameliora ranile facute de aceasta boala, a testat careva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.