OFICIAL: FIV2 la Primăria Capitalei, sprijin pentru încă 2.000 de cupluri infertile

Încă 2000 de cupluri cu probleme de fertilitate pot beneficia de ajutor din partea Primăriei Capitalei. Consiliului General a aprobat astăzi suplimentarea numărului de familii care pot primi sprijin substanțial pentru a da naștere unui copil prin procedura de Fertilizare in Vitro.

“Am luat decizia de a iniția etapa a doua a proiectului de fertilizare in vitro, pentru încă 2000 de cupluri,  pentru că la FIV1 avem o rată de succes de 70%: dintre cele 159 de proceduri medicale decontate și finalizate, 112 sunt sarcini confirmate. FIV 1 și-a atins ținta. Beneficiarii vor primi, ca și în cazul FIV 1, vouchere în două tranșe: în valoare de 4.600 de lei pentru medicamente și în valoare de 9.200 de lei pentru procedurile medicale.” – a declarat Gabriela Firea, primarul general, citată de stiripesurse.ro.

Proiectul “O șansă pentru cuplurile infertile-FIV 2” se va derula în farmaciile și în unitățile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Lista acestora și regulamentul vor fi afișate pe site-ul www.assmb.ro. la secțiunea Proiect FIV2- ,,O Șansă Pentru Cuplurile Infertile,,.

Familiile cu probleme și specialiștii în infertilitate privesc cu ochi buni ajutorul dat de Primărie, insă, la nivel național, sprijinul oferit de Ministerul Sănătății este mult sub nevoile financiare ale unui cuplu care apelează la această procedură pentru a aduce pe lume un copil. Iată ce spune dr. Marilena Băluță.

Proiectul ,, O șansă pentru cuplurile infertile-FIV1” înregistrează, în prezent, 1.000 de cupluri infertile înscrise pentru acordarea unui sprijin financiar de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro. Toate dosarele depuse au fost analizate. 838 dintre ele au fost aprobate. Dintre acestea, 159 de proceduri medicale au fost decontate și finalizate, iar 445 urmează.  Alte 201 de cupluri au primit voucherele și sunt în faza de începere a procedurilor medicale, iar 33 urmează să-și ridice voucherele în perioada imediat următoare. Din restul de 162 de dosare aflate în analiză, 38 sunt în curs de evaluare, restul de 124 se vor analiza până la 11.01.2019. Bugetul multianual alocat pentru perioada iunie 2018-decembrie 2019 este de 13.800.000 de lei, pentru 1.000 de beneficiari.

14 comentarii

 1. Buna ziua,care este varsta maxima acceptata sot-sotie pentru a aplica ,sau este un alt criteriu,diagnostic ,etc.Va multumesc

 2. Ma bucur ca a dat drumu la alt proiect Fiv. Dar de ce proiecrul este numai pentru cei din Bucuresti. Eu sunt din Constanta si as dori si eu sa pot intra in acest proiect pentru a-mi implini visul sa devin parinte si la fel ca cei din Bucuresti platim taxe si impozite.

  • Sunt de acord cu dvs! Este nevoie de un program la nivel national. Fie prin primarii, preluand acest model de la Bucuresti, fie la nivelul ministerului Sanatatii, prin subprogramul national existent. De altfel, daca ascultati interviul cu Sorina Pintea, publicat acum o saptamana, pare ca exista preocupare ptr a suplimenta suma pe care Min Sanatatii o da in prezent si, de asemenea, ar putea creste numarul procedurilor. Vom vedea!

  • nu gasesc unde trebuie sa ma inscriu am documentele si nu am cum sa ma inscriu aveti idee unde trebuie sa ma insciu am intrat pe http://www.assmb.ro si nu imi apare rubrica cu inscriere

 3. Felicitări, eu am beneficiat in prima tura.sunt i însărcinată în 16 săpt.problema e alta.multe fete vor fi sfătuite sa stea in risc maternal. Eu din salariu de 33 mil in risc ma aleg cu 15mil.multumesc din suflet guvernului.

 4. Bună seara, programul este bun, din păcate tocmai pe cei care au cea mai mare nevoie nu ii ajută. Dacă ai un AMH mai mic de 1 nu ești primit în program, probabil și de aici rata mare de succes de care spun ei, deși pare aproape imposibila o rata de 70% reușite.

 5. buna ziua am toate documentele necesare cand ma pot inscrie???

 6. Buna ziua,

  Desi proiectul Fiv2 a fost aprobat de Primarul Capitalei in fapt el este doar pe hârtie. In realitate, el nu este accesibil inca si nici nu primim răspuns clar si real la întrebarea cand va fi. Cei de la clinica nu stiu iar cei de la assmb răspund ca vor posta pe site cand vor deschide Fiv2. De parca e o solutie sa verifici in fiecare zi site-ul ca sa nu mai spun ca procedura in sine nu e una care sa suporte amânare.

  Daca aveti alte info ne-ar fi de folos.

  Multumesc,
  Diana Stan

  • Buna ziua! Acum am vazut comentariul dvs. Incerc sa fac o noua documentare si revin. Sanatate!

 7. PROBLEMA majora pentru cupluri care nu pot avea copii e ca exista in Romania supraspecialisti care pot rezolva probleme simplu, frumos, fara fiv dar degeaba. Dr de familie nu stiu , ca nu stiu nimic, oamenii nu vor solutii, managementul n are nici o treaba cu natiunea, nici la stat nici la privat. La barbati problema se rezolva mai usor ca la femei. BUC are prima linie a urologiei in mai multe locuri, impartite lucrurile. Si pentru probleme de spermograma. Google: Nu puteti avea copii? Problema poate fi la el dr S VOINEA si prof dr Sinescu. Daca ar fi toata natiunea ca urologia Fundeni ar fi perfect. UROANDROMED primul loc in tratamente cu medicamente in urologie. Exista si ginecologi de prima linie dar nu sunt stiuti. La SUUB si alte parti.

 8. Buna searaimi puteti spune va rog daca cu un AMH de 0,68am sansa sa sa beneficiez de acest program?Stiu la regula este unANH mai mare de 1 dar poate faceti ceva si pt cuplurile cu ANH mai mic.Poate macar o incercare.Va multumesc!

 9. Buna seara imi puteti spune va rog daca cu un AMH de 0,68 am sansa sa beneficiez de acest program?Stiu regula este un AMH mai mare de 1 dar poate faceti ceva si pt cuplurile cu AMH mai mic.Poate macar o incercare.Va multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.