O plimbare cu maşina Poliţiei

– Buongiorno! Abbiamo bisogno di aiuto!

Aşa a început totul. Cinci vorbe scoase de doi turişti în faţa unor poliţişti aflaţi în maşina de serviciu în Piazza del Duomo din Catania. Nu voiam decât să ne arate drumul către hotelul nostru. Să ne facă un semn pe hartă, eventual.

Mare ne-a fost mirarea când oamenii ne-au poftit pe bancheta din spate ca să ne însoţească pân’ la adresa mult căutată.

– Mergem cu ei?, mă întreabă uimit stăpânul inimii.

– Glumeşti? E aventura vacanţei!

Nu s-a lăsat greu. Greu i-a fost să-şi urce trupul de 1,90 în zona dedicată infractorilor. Numa la sală l-am mai văzut aşa adus de spate! Şi, recunosc, nici mie nu mi-a fost prea uşor. Numa’ certat cu legea să nu fii în Sicilia…

Mi-a plăcut că au deschis gemuleţul de plastic dintre noi ca să facem ceva conversaţie. (bună creştere, mi-am zis!)

Ne-am plâns, în glumă, de condiţiile de transport şi cât ai număra până la 58 am ajuns la hotel. Faţa recepţionerului care a văzut că turiştii pe care-i aştepta au venit cu un “taxi special” a făcut toţi bani.

Am vrut să coborâm singuri, dar cei doi carabinieri au sărit din maşină ca la comanda militară şi au venit să ne ajute să ieşim. (câtă gentileţe, ce curtenitori…, am adăugat în minte)

Am râs când ne-am dat seama că portierele din spate nu se deschideau din maşină, că deh!, fuge infractorul!

A scris despre întâmplare asta şi EL că e povestitor prea bun şi e mult mai rapid, dar a uitat să vă spună (fetelor) că gazdele noastre din Catania arătau ca americanii din trupele speciale, dar cu figurile ălora de fac reclamă la ţigările Marlboro.

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.