Naștere naturală sau cezariană?

Desi Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca procentajul de nașteri prin cezariană să nu depășească 10-15%, în România, acesta se apropie de 40% și este un fenomen care tinde sa se extindă. Cezarienele au devenit aproape o regulă și cu incurajarea unor medici care le preferă din motive ce țin de de timpul lor liber, de teama de malpraxis,  și, nu în ultimul rând, de bani. Cezarianele aduc venituri majore clinicilor, dar incidența complicațiilor post-cezariană este mai mare de 16 ori decât după o naștere naturală.

Despre riscuri, idei preconcepute, recomandari ale OMS și practici medicale in tara noastră am vorbit cu un medic ginecolog si cu o tânără mamă care a nascut de două ori: o dată, natural și a doua oară, cezariană.

3 comentarii

  1. Intr-o societate civilizata, toate nasterile ar trebui sa fie prin operatie cezariana. Asa ne spunea profesorul nostru de obstetrica acum multi ani in urma. Eu am optat si optez pt asta.


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
    • Puteti sa spuneti de ce? Majoritatea medicilor recomanda nasterea naturala daca nu sunt probleme.

  2. Pentru ca e mult mai usor de controlat decat o nastere naturala . O nastere prin cezariana are mult mai putine elemente imprevizibile. Subscriu la ce a zis fata de mai sus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.