MITURI SPULBERATE (5): Detartrajul și albirea distrug smalțul dinților

“Detartrajul și albirea nu afectează smalțul dinților. Detartrajul actual se realizează cu metode blânde, minim-invazive, precum detartrajul cu ultrasunete. Acesta se realizează în condiții de maximă siguranță. Vârful ansei de detartraj emite niște vibrații sonice, de sunet, care dislocă cu foarte mare ușurință bucățile de tartru de la nivelul suprafețelor dintelui, de pe aparte ortodontice, de pe lucrări protetice, chiar și dintre dinți” – spune dr. Raluca BABA, medic stomatolog estetică dentară.

Întotdeauna, tratamentul este personalizat în funcție de pacient. Un pacient o igienă bună, care nu fumează și are o alimentație corectă va fi chemat de două ori pe an la detartraj. Un pacient care este fumător sau care are deficiențe de igienă, care are un consum mare de dulciuri va fi chemat mai des, chiar și la două luni sau la trei luni.

“Ca un procedeu complementar detartrajului cu ultrasunete este Airflow-ul. Airflow-ul este o procedură prin care reușim să indepărtăm absolut toate petele, toate micile bucățele de tartru nedesprinse în urma detartrajului cu ultrasunete și care reușește să lustruiască foarte bine suprafețele dentare și, datorită particulelor extrem de fine pe care le conține, reușim să curățăm și interdentar acele linii maronii, pe care pacientul le observă de foarte multe ori și sunt deranjante, dintre dinți sunt curățate impecabil cu ajutorul Airflow-ului”.

Întotdeauna când începem un procedeu de albire sau când dorim să cosmetizam zâmbetul trebuie să curățăm dinții pentru a stabili culoarea exactă de la care pornim. Airflow-ul ne ajută fantastic de mult.

Care sunt metodele prin care putem realiza albirea dinților si care este perioada când putem repeta asta, aflăm din materialul video.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.