Mărturia unui jurnalist diagnosticat cu Covid 19

La fiecare 24 de ore, România înregistrează aproximativ 1.000 de cazuri noi de infectări cu SARS COV 2, sute de pacienți internați la Terapie Intensivă și zeci de morți! Cu astfel de cifre, tema Covid-19 este departe de a se fi încheiat.

Pandemia de COVID-19 arată hibele unui sistem nepregătit pentru evenimente majore. Lipsa unor proceduri clare chiar și acum, la cateva luni bune de la izbucnirea pandemiei, insuficiența aparatelor medicale performante, lipsa personalului medical, bâjbâieli ale unor angajați nepregătiți sau rău intenționați, lipsa campaniilor de informare…

Am stat de vorbă cu Anamaria Nicola, jurnalist și profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, despre toate acestea. Anamaria a fost diagnosticată cu Covid-19 acum o lună. Atât ea, cât și familia ei, soțul și cei doi copii. Este, așadar, o situație care s-a petrecut la 5 luni, deci aproape jumătate de an, de la izbucnirea pandemiei când se presupune că autoritățile știu ce au de făcut. Veți afla că nu e deloc așa.

Anamaria a vorbit despre teamă, despre sentimentele dure care au încercat-o când a aflat că este pozitivă, despre un bagaj care a stat la ușă pregătit pentru ce e mai rău, despre neîncrederea în sistem, despre greșeli grave, despre piedici întâlnite la donarea de plasmă, despre cum au gestionat autoritățile cazul ei.

Mărturia unui jurnalist diagnosticat cu Covid 19, aici:

Foto: zf.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.