Leonard Cohen la Bucuresti

M-am asezat pe locul meu din Piata Constitutiei chiar cand artistul urca pe scena, desi am ajuns mai devreme cu o jumatate de ora tocmai pentru că, de la precedentul concert, stiam ca Leonard Cohen este extrem de punctual. In plus, Simona auzise ceva cu putin timp inainte de show… ca ar fi posibil ca spectacolul, pe care-l asteptam cu nerabdare, sa inceapa la ora 20.00. Am verificat biletul, scria clar : ora 20.30!Cand Cohen a inceput sa cante, in Piata Constitutiei era o harmalaie de nedescris: mii de oameni isi cautatu locul. In lipsa unor organizatori care sa-i ajute pe platitorii de bilete (deloc ieftine), multimea a provocat un vacarm infernal. Multa vreme nu s-a intrat in Sectorul A pentru ca aia de-au pus la cale show-ul de la Bucuresti nu aveau bratari sa le dea oamenilor, asa cum se intampla, de regula, intr-o zona exclusivista. Si s-au format cozi. Apoi, au renuntat la idee si lumea a intrat buluc. Rezultatul – taraboi cu artistul de fata!

Culmea e ca, si la fata locului cum zice jurnalistul, erau organizatori care stiau ca show-ul incepe la 20.30, “asa cum scrie pe bilet”.

Ma intreb si acum ce-o fi fost in mintea artistului… El si-a inceput spectacolul la fix si, e drept, chiar si dupa 20.30 mai erau ametiti care-si cautatu locul, dar sunt naucitii de fiecare data, cei care intarzie mereu, cei care nu au respect pentru astfel de evenimente si pentru artistii de talia lui Cohen care ne calca pragul. Putini la numar in comparatie cu cei care si-au cautat cu disperare locul in intervalul 20.00 – 20.30.

M-am infuriat un pic, apoi calmul mi-a revenit cand am vazut, doua randuri mai in fata, un tanar care isi cerea in casatorie iubita pe melodia “Dance me to the end of love”. Am vazut o explozie de fericire, aplaudata in gand de toti cei care au vazut gestul barbatului stand in genunchi cu inelul intr-o mana si cu camera de filmat in cealalta, in timp ce fata lacrima.

A fost o vreme perfecta pentru muzica lui Leonard Cohen care a cantat mai bine de 3 ore cu o pauza de 15 minute, scotandu-si deseori palaria in fata colegilor din trupa, un gest, de altfel, recunoscut de fani. Formidabil a fost artistul aplaudat la Bucuresti de un public nu majoritar feminin cum s-ar putea crede. Erau la concert si foarte multi barbati care stiau versurile cantecelor lui Cohen pe de rost.

Pentru aplauzele publicului, artistul a multumit in limba romana si a topait ca un copil la bis in ciuda celor 78 de ani si-o zi! Concert de exceptie, organizare de… romani!

Mi-ar placea sa-l revad pe Leonard Cohen!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.