Legea Pensiilor, modificată de 88 de ori în 17 ani!

Se anunță, cu sunet de tobe, o nouă Lege a Pensiilor care va fi gata (cică) la 1 Octombrie, fix de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice! Au ieșit conducătorii noștri la tv și ne-au spus că, după Legea Salarizării Unitare, e nevoie și de o nouă Lege a Pensiilor! Și că vom avea parte de o “largă dezbatere publică”, așa cum s-a exprimat chiar șeful PSD, Liviu Dragnea.

Curiozitatea m-a împins, în această dimineață, să aflu de câte ori a fost schimbată legea care face referire la vârsta pensionării în ultimii ani. Și m-am dus înapoi, cu pixul în mână, până la anul 2000 ca să încep de acolo numărătoarea.

În ultimii 17 ani, adică din anul 2000 încoace, Legea Pensiilor a suferit 88 de modificări! Din 2000 până în 2010, actul legislativ a avut parte de 65 de modificări, iar din 2010 până în prezent încă 23! În total: 88 de modificări!

Ultima Legea a pensiilor, votată cu cântec și adoptată după numărarea defectuoasă a Robertei Anastase, este de doar 7 ani! Și a fost cârpită prin Ordonanțe și alte acte legislative de 23 de ori! Sunt de acord: da!, există în Legea Pensiilor inechități majore care trebuie corectate, dar tot nu mă pot abține să întreb: ce i-a oprit pe aleși să facă dreptate odată cu toate aceste modificări aduse actului legislativ în ultimii 17 ani?! Hai… 7! Că de atunci datează ultima Lege a pensiilor modificată de la zero!

“Am vorbit, în perioada în care se discuta despre Legea Salarizării că, după ce vom finaliza această lege, vom începe discuţiile, dezbaterile, despre o nouă Lege a Pensiilor. Ministrul Muncii se pregăteşte şi o să stabilească când, cum, cu cine se întâlneşte şi cum elaborează acest proiect de lege”, declară Liviu Dragnea.

Sper, din suflet, că noua modificare nu va cuprinde nationalizarea pensiilor.

Și… aștept, cu interes, consultarea publică pe această lege. Până atunci, inițiez eu dezbaterea cu această întrebare: care e durată de viață a unei legi?

1 comentariu

  1. Crede cineva ca o lege noua va fi valabila o perioada indelungata si va fi mai dreapa ? Sau la fel ca si cea in vigoare, cineva care s-a pensionat anticipat in 2012, cu o vechime totala in munca de 34 de ani si 9 luni a obtinut un “ajutor social ” in valoare de 344 lei, care a juns in 2017 – inainte de majorarea facuta de PSD la 1 iulie – la 504 lei (la care a fost necesar un adaos de 16 lei pentru a ajunge la nivelul minim garantat de 520 lei) ?!?!
    Dar, slava Domnului ca a venit majorarea de la 1 iulie 2017, iar pensia a devenit 550 lei.
    Astept cu nerabdare o noua lege, poate mai primesc 30 lei…


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.