Irinel Columbeanu – catindat la Capitală

Au zis şi la ştiri, dar am crezut că-i glumă! Însă candidatura lu’ Iri e mai serioasă decât testu’ Papanicolau. Omul de afaceri, cunoscut deja din cauza (de fapt, cred că aici se zice datorită) escapadelor amoroase ori divorţului recent petrecut în faţa camerelor de filmat, e mega încrezător în voturile concitadinilor şi a anunţat deja că are “multă muniţie în tunurile sale”.

E cea mai ciudată alăturare la vârsta domniei sale, da’ cine-l poate contrazice?!

Nu buchisesc cuvintele apărute prin presă de la anunţul candidaturii, dar nu pot să nu mă gândesc cum ar fi cu Iri ditamai (vorba vine…) primaru’ la Capitală. Mă abţin de la comentarii răutăcioase (ah, dacă-mi muşc acu’ limba, mor otrăvită!) şi nu intru în analiza sintactico-morfologica a anunţului făcut pe internet înainte de startul campaniei electorale oficiale. Mă leg doar un pic de poziţionarea subiectului în cadru. O încadratură aşa de proastă n-am mai văzut din liceu. Aţi văzut filmuleţul? Iri ocupă doar o treime din ecran şi asta nu pentru că e mic la stat, ci pentru că s-a aşezat nefericit în faţa calculatorului de unde a dat rec la webcam. Milionarul citeşte straniu de pe ecranul calculatorului şi, din când în când, îşi aruncă ochii în camera de filmat ca să-l privească pe alegător drept în faţă. În spatele lui se pot observa trei fotografii. O poză cu Iri mic (ah, ce exprimare nefericită!), una unde nu se vede bine cine e personajul şi încă o fotografie cu o fetiţă ce pare a fi Irinuca. În timp ce ne vorbeşte, Iri îşi dă cu limba peste buze (ma scuzaţi!), ridică degetul arătător ca să scoată în evidenţă o idee şi-şi mai îndreaptă spatele vechi de 52 de ani. Iar la final, pentru că-i singur (atât de singur!!!) tot el este cel ce apasă butonul stop!

Dincolo de ridicolul situaţiei comentat de policienii cu patalama, e dreptu’ cetăţeanului Bucureştilor (cel ce locuieşte la Izvorani, de altfel) să vrea şi el la Primăria Capitalei. Îmi vine acum în minte o melodie taman bună pentru catindat pe care-am auzit-o cândva, cu 5 şcolăriţe care-i cântau miliardarului – “vrem şi noi la Iri”! Cântecul îi poate fi, de ce nu?!, imn electoral! Mai ales că ŞI votul elevelor contează!

Carevasăzică, în viitorul apropiat, Iri independentu’ trebuie să se lase de cluburile de pe malul Herăstrăului, că doar nu se cade să fii şi primar, da’ şi consumator la terase ilegal construite. Iri trebuie să se lepede şi de obiceiurile mondene şi să se ia de cele politice. Aşa că paradele de modă şi party-urile private cu obiceiuri mai puţin ortodoxe poa’ să mai aştepte. Sau… să le combine! Ar fi tare interesant să te duci la primărie şi să te întâmpine vreo 10 fotomodele care să te conducă în audienţă la primarul Iri! În plus, maşinile primarului ar fi mai tari ca alea de la salonul auto, deci un drum la primărie te scapă de plata biletului la un târg de maşini. Şi nu-i de lăsat la urmă (da’ aşa s-a nimerit) arhitectul care i-a făcut casa. El poate deveni arhitectul Capitalei şi aşa vom avea piscine care încep înăuntru şi se termină afară!

6 comentarii

  1. pacat ca nu i ai vazut sigla 😉

  2. La multi ani! Imnul se potriveste perfect, iar “votati Salvarea!” e un slogan pe cinste Pacat ca nu l-ai vazut aseara ce oferta electorala are. Asa cum ziceam, nici selectia naturala nu mai e ce a fost. Eu i-am gasit costum, e mai vechi, dar imita unul de succes. http://orbisichiori.ro/copil-lasat-singur-acasa/

    • deci are aproape de toate – imn, costum, sigla! mai are nevoie de voturi!:)

  3. lasa-l incolo de pitic, tocmai astazi, de Sf Ion scrii de el?? La muuuuulti ani !!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.