Îmi plac crenvurştii!

Sunt vinovata pentru ca imi plac crenvurstii! O spun raspicat, de la inceput, ca sa fie clar pentru toata lumea. Sunt gustosi si ieftini.

Mi-a fost tare greu sa dezbat intr-o seara la televizor problema crenvurstilor fara sa recunosc ca mananc, din cand in cand. Cica-s nesanatosi, zic nutritionisti cu patalama. Dr. Menci ameninta cu boli si toxiinfectii pe care eu le iau in seama doar in clipa in care el enumera complicatiile care ar putea aparea dupa consum. Apoi, cand ii vad in farfuria mea, uit. Crenvurstii cu mustar Djion… Ah, ce deliciu!

Altii (in general cei din industria carnii) zic ca sunt buni si ca aia fara amidon nu ne afecteaza sanatatea. Trebuie numa’ sa cascam ochii la etichete. De-am fi educati in stilul asta… Care citesti, mah, eticheta in cautare de nitriti, trifosfat de potasiu, ascorbat de sodiu si alte asemenea prostii?

Si acu’ cand scriu balesc ca un copil cu ochii la imaginea alaturata! Deschid uneori frigiderul si-i caut. Fac o incercare chiar acum. Nimic! Ultima data a fost stapanul inimii la cumparaturi si nu m-a fericit deloc! Pe vremuri, avea un catel la Europa FM caruia ii lua mancare atunci cand mergea la hypermarket. A disparut catelul Vladut, au disparut si crenvursii din frigider. Ce? Ce parte n-ati inteles?! DA, mancam crenvurstii cumparati pentru catel. Da’ nu mereu! Suflet mare fiind, ii lasam si lui cativa!

Acu’ sa ridice mana cine nu pofteste la crenvrusti! Hai, sa va vad!

 

 

 

8 comentarii

  1. Nu mananc crenvursti, hamburgeri si pate de ficat de mai bine de 10 ani. Iti recomand sa mergi la o fabrica de mezeluri si nu vei mai manca nici tu niciodata.

    • Ai dreptate, Doru! Valabil si pentru mezeluri, chiar si muschiulet afumat, bacon etc Toate sunt “modelate” astfel incat sa arate ca si cum ar fi bucata de carne din porc. Trust me!

  2. Doru, am zis deja: sunt vinovata ca nu ma pot abtine! 🙂
    am tot vazut filmari cu procesul tehnologic, da’ nu m-am lasat…

  3. “Folosirea in exces a produselor care contin aceste substante, cum sunt vopselurile de par, este daunatoare, desigur. Toate sarurile de metale liposolubile se absorb, iar atunci utilizatorii sunt expusi riscului de cancer sau altor afectiuni. Este foarte bine ca UE interzice aceste substante, se pot gasi inlocuitori pentru majoritatea”, a declarat medicul toxicolog Radu Macovei, directorul spitalului Floreasca.

  4. Ce probleme mai ai și tu, Ionela! Măcar de ar fi pricipala problemă a acestei țări ăstei cunsumul de cremwurști! Eu nu consum pentru că nu îmi plac, nu că nu știu ce proces de fabricare…Mulți da-ar vedea cum se sacrifică porcii, vitele sau păsările poate n-ar mai consuma deloc carne.

  5. Ala din poza nu e Dijon ci Tecuci!

  6. Și mie îmi plac muuuutl, dar nu am mai mâncat de-un an când am ajuns la spital și m-am operat. Coincidență nefericită, dar “bună” încât să îmi fie teamă să mai mănânc prea curând. 🙁

    • Eu am luat azi de la Angst. Dl Sorin Minea garanteaza ca sunt buni! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.