Prof. Gelu Onose, un medic al schimbării

Este unul dintre cei mai apreciați medici de recuperare neuromotorie din țară. A reușit să pună, la propriu, pe picioare, mii de pacienți, oameni care nu credeau că vor mai merge vreodată. Asta, în condițiile in care el, medicul Gelu Onose, știe sigur că nu va mai putea face asta niciodată. Este imobilizat într-un scaun cu rotile de aproape 20 de ani. Dar asta nu l-a facut să renunțe la meseria lui. Din contră, e parca mai dedicat și mai încrâncenat să lupte atât cu propriul handicap, cât și cu lipsurile sistemului. A transformat propria drama în speranță și a devenit model de voință pentru pacienți, dar și motorul care vrea să schimbe din interior un sistem medical veșnic subfinanțat și supraaglomerat. Profesorul doctor Gelu Onose este dovada că se poate face performanță chiar și în aceste condiții. Pentru că sistemul e făcut, până la urmă, din oameni. Și fiecare om care își face meseria cu pasiune poate să însemne schimbarea. El este unul dintre acești oameni – curajos, vizionar, muncitor și iremediabil optimist. Un om care poate muta munții, chiar dacă nu mai are la dispozitie pentru asta decât două mâini și o minte sclipitoare.

Acest material face parte din campania Medicii schimbării, un demers MedLife menit să crească încrederea românilor în sistemul de sănătate. Inițiativa aduce în prim plan modelele pozitive din sistemului medical românesc și arată că evoluția se produce din interior, inspirându-ne să avem încredere în profesioniștii care forțează schimbarea de paradigmă. Curajoșii, întreprinzătorii, vizionarii, cei care împotriva lipsurilor sau a lacunelor sistemului reușesc să-l reformeze puțin câte puțin, în fiecare zi.

Medicii schimbării contureză portretele unor medici excepționali și prezintă exemple de bună practică din întreaga țară, atât din sistemul privat, cât și din cel de stat. Povestea pe care tocmai ați citit-o, cea a medicului prof. Gelu Donose, completează seria poveștilor de pe platforma campaniei.

2 comentarii

  1. Tot respectul pentru domnul Gelu Onose

  2. Intr-adevar, trebuie sa avem incredere in profesionisti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.