Spectacol interzis minorilor

Stiu putine despre fotbal, poate prea putine pentu varsta mea.
Dar nu ratez sansa unui meci important pentru ca, in opinia mea, fotbalul nu e doar un sport, e o stare. E un sport care da spectacol, e un sport care creeaza atmosfera inegalabila in tribune, un sport care da gust popcornului si berii. E, din pacate, si un sport care naste pasiuni ce duc la scandal de fiecare data. image

Prima mea intalnire cu fotbalul pe stadion a fost la un meci al Stelei. Se juca in Ghencea si conta pentru… Ei, fix asta nu mi-am amintit nici in transmisiunea pe care o faceam pentru Observatorul Antenei 1. Pentru ce conta?! Am descris in fraze lungi atmosfera de la stadion si bine as fi facut daca m-as fi limitat la asta. M-am apucat, insa, sa dau detalii despre meci si nici nu stiu cand mi-a iesit pe gura – un meci contand pentru… Am facut o pauza si, spre norocul meu, mi-am aruncat privirea spre terenul unde urmau sa intre jucatorii. O fractiune de secunda si…am vazut. Scria cu litere de-o schioapa la marginea terenului: UEFA! Un meci contand pentru Cupa UEFA, desigur!, mi-am incheiat glorios transmisiunea.
A doua intalnire cu un meci important a fost la Roma, pe Stadio Olimpico. Am ajuns intamplator la meciul AS Roma – ceva Perugia unde am nimerit indeajuns de in fata cat sa-i vad bine pe celebrii fotbalisti.
– Uite-l pe Totti!, zice prietena mea. A intrat pe teren Francesco Totti!
– Si nu avea voie?! Cine-i Totti?, am intrebat.
Cred ca de aici ati inteles cam cate cunostinte despre fotbal am. Il stiam doar pe Roberto Baggio, doar fusese la vantoare la Calarasi pe vremea cand eu eram jurnalist acolo.
N-am ratat finala UEFA din 2012, cand doua echipe ale Spaniei au jucat pentru cupă pe Arena Nationala. Nu imi amintesc exact echipele pentru ca, pentru mine, spectacolul a fost in tribune. Uluitor! Pastrez inca filmuletele facute cu telefonul.
Aseara, am fost, din nou la meci. Echipata corespunzator, am strigat “Hai Romania”! Dar echipa nationala a ratat sansa unui gol care sa-i aduca o victorie, nu un egal rusinos. Am avut, insa, si aseara, parte de agitatie in tribune la nivel de spectacol interzis minorilor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.