Elwira Petre, dans sportiv între Polonia și România

“M-am născut într-un oraș foarte micuț, în Polonia, chiar la Marea Baltică…” – așa își începe Elwira Petre povestea vieții.

Invitată “La cină”, multipla campioană națională la dans sportiv a depănat amintiri din primii ani de viață, ne-a spus care sunt jocurile copilăriei și care este gustul de acasă, a povestit când a început să danseze și de ce a ales o carieră în dans, dar ne-a spus și povestea unei iubiri, poveste începută tot în pași de dans.

“Pe Mihai l-am cunoscut în Republica Moldova, amândoi eram în căutare de parteneri și nici nu am ajuns bine în orașul din care am plecat, că Mihai m-a sunat și mi-a zis că el vine în Polonia, că trebuie să ne pregătim pentru următorul campionat”. 

Care sunt primele cuvinte învățate în română, în ce limbă a spus “DA” la starea Civilă, cum a primit-o familia lui Mihai când s-a mutat în țara noastră, dar și cât de bine dansează românii, cine vine la școala de dans a familei Elwira și Mihai Petre, aflăm “La cină’.

“Dans poți să faci oriunde; și-n tramvai, când auzi muzica… sunt oameni care, la volan, mai cântă, mai dansează… dansăm în fiecare zi, fără să ne dăm seama. (…) Văd diferența asta între polonezi și români. Noi suntem mult mai reci, mult mai calculați, mult mai așezați; românii încă au spiritul ăsta latin și foarte călduros”.

Elwira spune că îi lipsește foarte tare mama ei, cea care i-a “suflat mereu în aripi”, pe care a lasat-o acasă, în Polonia, când s-a mutat în România.

“Dacă una dintre fetele mele mi-ar spune, la 18 ani, mama, plec în altă țară, cu bărbatul ăsta, probabil că nu m-aș simți nici eu confortabil”. 

Întrebată unde se simte acasă, Elwira a spus:

“Când ai copii, totul se schimbă; casa pentru tine este unde-ți sunt copiii”.

 

 

 

1 comentariu

  1. Mihai și Elwira au fost prima pereche din România care a reușit să se s-a claseze în primele 50 ale lumii în IDSF World Ranking List, în 2004. Mai mult, cei doi au mai fost semifinaliști la Cupa Europeana de 10 Dansuri, semifinaliști la Campionatul Mondial de 10 Dansuri, finaliști la Cupa Europeană de dansuri Latino-Americane și finaliști la numeroase Openuri Internaționale IDSF.


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.