“Dulcele” copilariei mele

Am crescut in vremea in care dulciurile erau rare la magazin, iar mama nu prea facea altceva in casa in afara de chec sau salam de biscuiti. (care erau, si sunt si acum, dumnezeiesti) Cand venea cineva din strainatate cu ciocolata chinezeasca… era sarbatoare!
imageCine e de varsta mea, sigur isi aminteste bomboanele CIP. Erau sute de bilute de marimea unei perle, colorate, cu gust aromat si diferit de la o culoare la alta.
Sau… mai tineti minte Brifcorul? Face parte din “dulcele” comunist. Ce suc cu gust de copilarie…imageEra pe raft la Alimentara in perioada comunista, dar e si acum, spre bucuria si pofta multora dintre cei care au trait acele vremuri. Sunt cap de lista!:) Ce mai era atunci?! Quick-Cola si Cico… Dar Brifcorul, cu aroma lui de portocale, era preferatul!
imagePepsi a venit mai tarziu in viata mea, odata cu plecarile in tabara de la Navodari unde stateam la coada pentru o sticla. Azi e pe toate rafturile, dar incerc sa evit sa beau prea des. E ceva ciudat la bautura asta: din cand in cand, simt nevoia sa beau Pepsi. Cu gheata musai, deci foarte rece. Mmmmmm, ce pofta imi e…image
Mentosan e un alt brand care a fost reinventat – am vazut prin magazine celebrele bomboane comuniste. 20 de pastile mentolate, albe, folosite si pentu reimprospatarea respiratiei. Profesorul Mencinicopschi spunea despre Mentosan ca e “un produs zaharos cu un profil nutritional dezechilibrat”, deci dauneaza grav sanatatii, dar cine mai tine cont de opinia specialistului cand pofta-ti da tarcoale?! Hai sa fim seriosi! E-urile sunt viata noastra!:)
Mai erau niste bomboane medicinale imagegumate, verzi, acoperite cu zahar, care se gasesau la farmacie. Cica pentru nas si gat. Veneau din China si erau la mare cautare cand eu eram mica. Le-am regasit in zilele noastre si par sa fie aceleasi.
Cei care sunteti de varsta mea, ce am ratat?! Completati lista, va rog! 🙂

3 comentarii

  1. Napolitanele cu ciocolata “Danut” !!! Costau 3 lei si arau 6 bucati la pachet .

    • Unde ai gasit bomboanele gumate? Cutia de drajeuri verde?
      SUnt tare curios sa cumpar si eu 🙂

  2. La o farmacie. Nu-mi amintesc care…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.