Dragi parlamentari, eu, prietenele şi colegele mele, vă multumim!

Ştiam că va trece legea asta, simţeam asta, mi-o doream. Am avut un mic acces de furie când l-am auzit pe premierul Dacian Ciolos, in direct la Pro tv, ca nu sunt bani pentru mămici, deşi ministrul tehnocrat al Muncii, Claudia Ana Costea, era de acord cu initiatorii legii atunci cand a fost prezenta in fata parlamentarilor.

foto: ziarulvicii.ro
foto: ziarulvicii.ro

Ce se poate intampla in continuare? Sunt cinci zile in care legea adoptata azi poate fi atacata la Curtea Constitutionala, fie de vreun grup parlamentar, fie de Guvern sau de Avocatul Poporului, apoi merge la Klaus Iohannis la promulgare!

Singura piedica pe care o mai poate pune Guvernul, cel care nu prea gaseste bani pentru cresterea natalitatii, este amanarea intrarii in vigoare a legii, adica nu 1 iulie 2016 cum e acum, ci ianuarie 2017.

5 comentarii

 1. faptul ca nu exista indicata sursa de finantare este un motiv de respingere la CCR. Asta este problema pe care le o reprosez parlamentarilor – nu au indicat susrsa de finantare

  • Nu vreau sa intru in polemica, dar am motive serioase sa sustin legea asta! Ti le exlic intr-o zi… Altfel, tu? 🙂

 2. Da Ionela !Multumiri si pentru Ghita Sebastian !!Ce va faceati fara el ?

  • Ne-ai zis-o! 🙂 Si-mi place ca-ti asumi identitatea cand arunci cu piatra si fugi! Bravos!

 3. N-am o problema cu eliminarea plafonului, ba chiar mi se pare corect sa primesti ceva proportional cu salariul, de vreme ce si contribui la fel.
  Am o problema cu durata: 2 ani de zile mi se pare enorm!
  Legea asta va genera o gramada de discriminari…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.