Mămicile vor primi mai mulți bani

Sunt convinsa ca proiectul care a trecut de Comisia de Munca va trece si de Parlament si va ajunge pe masa presedintelui la promulgare. (Daca nu, revin aici cu vorbe culese de la bloc in copilarie! Si…v-am mai spus-o: am invatat cateva! :))

Ma bucur tare ca mamicile care castiga bine vor putea primi o indemnizatie de crestere a copilului aproape egala cu venitul de dinaintea maternitatii.
image
Mai exact, alesii voteaza ca femeile care aduc pe lume un copil sa primeasca 85% din media veniturilor nete din ultimele douasprezece luni. Pentru doi ani! Evident, anterior nasterii copilului. Pana acum, venitul era plafonat la 3400 de lei pentru primul an si scadea considerabil pentru cel de-al doilea.

Am auzit analisti care au criticat masura spunand ca femeile nu fac un copil in functie de salariu. Foarte adevarat, dar eu spun asa: femeile fac un copil daca si-l doresc, daca pot si daca au cu ce sa-l creasca. Dar daca statul nu le ajuta pe femeile care au un venit bun, acestea se mai gandesc daca stau acasa cateva luni, un an sau doi ani. Si DA!, este si despre bani alegerea asta! Cand statul iti da putin peste 1000 de lei pentru al doilea an de crestere a copilului, mai ca-ti vine sa te mai gandesti daca alegi sa stai langa puiul tau doi ani si sa-i urmaresti cu atentie primii pasi in viata sau sa angajezi o bona si sa mergi la lucru cu sufletul strans.

Legea urmeaza sa se aplice si pentru femeile care au nascut deja si care vor fi in concediu pentru cresterea copilului la 1 iulie, data la care ar intra in vigoare, pana cand copilul face doi ani.

Sigur, noi vorbim despre femei, pentru ca in majoritatea cazurilor mamicile stau acasa cu bebe, dar stim deja ca si barbatii o pot face!

Spun un mare BRAVO tehnocratilor pentru asta! E clar ca povestea se coace de multa vreme la Ministerul Muncii si in Parlament, dar acum se poate pune in aplicare!

Dragi parlamentari, hai ca se poate! Ridicati mâna pentru mamici!

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.