Dr. Cătălin Badiu: Inima reprezintă viață în viață

“Am făcut tot timpul comparația asta: eram ca un soare în România, luminam în toate direcțiile și am devenit ca un laser în Germania, adică mi-am concentrat toată energia spre ceva anume”.

Fiu de medici, s-a născut la București, dar s-a mutat din țară la finalul liceului, a făcut facultatea și a trăit aproape jumătate din viață în Germania, la Munchen, dar s-a întors pentru că și-a găsit jumătatea în România. 

Dr. Cătălin Badiu, medicul care lucrează cu inimi, la propriu, de peste 20 de ani, ne povestește “La cină” frânturi din viața sa.

“Am învățat să fac noduri chirurgicale la vârsta de 7-8 ani…(…) Lucrurile au început când, student fiind, am ținut prima oară o inimă în mână în timpul unei operații. (…) Acest organ reprezintă viață în viață” 

Care a fost cea mai frumoasă zi pe care a trăit-o în carieră, ce sacrificii majore fac chirurgii, care a fost cel mai în vârstă pacient pe care l-a operat, cât a stat cel mai mult într-o sală de intervenții chirurgicale, ce-și dorește pentru familia sa, dar și care sunt bucuriile simple din viața unui medic primar de chirurgie cardiovasculară, aflăm “La cină”.

“Mi-a plăcut dintotdeauna să cânt, am și cântat mult, mi-a plăcut mult să dansez, am cochetat cu actoria…”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.