Diamantul… ah, ce invenție minunată!

Diamantele nu te pot lăsa indiferent, de oricare parte te-ai situa: fetele, în general, și le doresc, bărbatii fug de ele atunci când le văd prețul… Nu poți să nu ai reacție!

Pe mine nu m-au dat pe spate bijuteriile niciodată și prietenii mei știu asta. Am preferat mereu o poșetă, niște pantofi de calitate, o rochie care să rupă gura târgului, o bluză unicat… Deci, sunt o femeie atipică, din punctul asta de vedere.

Zilele trecute, am intrat puțin în culisele acestei lumi, până mai ieri neștiute, la Galeriile Sabion de pe Calea Victoriei. Am dat perdeaua secretelor la o parte, l-am văzut pe Gianni Lazzaro – celebrul bijutier și am aflat ce tip de diamant mi se potrivește. Da! Da! Da! Nu orice tip de strălucire vine bine oricui.

FOTO: Daniel Climescu

Încă de la intrare, prietena mea Carmen le-a dezvăluit gazdelor din minunatul salon de bijuterii unul dintre secretele mele: nu port cercei! M-am vazut mereu “maimuțică cu cercei” de fiecare dată când încercam să probez. Și chiar așa era, credeți-mă! Nu am cercei la televizor, nu-i port nici la nunți sau la petreceri… Am găuri în urechi făcute la maternitate, ca așa era pe vremuri, acum 40 de ani când m-am născut eu. Nu mi-au servit până acum.

Am fost, cumva, provocarea oamenilor care chiar se pricep la bijuterii. Și specialiștii au găsit imediat cerceii de care m-am îndrăgostit iremediabil! (Cercei cu diamante si topaz)

Acum, ce mă fac?! Mitul meu, care-mi salva și portofelul, a fost distrus din primul minut în care bijutierii au ales pentru mine.

Am stat câteva zeci de minute, alături de câteva prietene, lângă unele dintre cele mai scumpe și frumoase bijuterii din câte există, bijuterii ridicate la nivel de artă, și mi-am schimbat total părerea despre ele. Am probat tot ce se putea proba: cercei, coliere, inele! Ne-am distrat copios și… ah! suspin și acum în tăcere! Știu!, a încurcat-o domnul de lângă mine pentru că am trecut într-o nouă etapă! 🙂

Am scris zilele trecute despre Galeria Faptelor Bune, evenimentul în care s-au implicat cei de la Sabion și pentru care îi felicit încă o dată. Ce n-am spus in articolul precedent este că există și o colecție specială pentru acest eveniment caritabil. Și arată al naibii de bine! (vezi foto)

Am mai aflat ceva și vreau să împart asta cu voi:  poate nu ați știut până acum că în spatele acestui nume, Gianni Lazzaro, este un român. Se numește Lazăr Marcovici, s-a născut la Bacău și a deprins meștesugul bijutierilor în Germania, acolo unde familia lui a emigrat când el avea doar 16 ani. La 21 de ani a fost admis la Școala de Arte din Dusseldorf , iar student fiind s-a întreținut cântând într-o orchestră locală. Din 1974, a inceput să facă bijuterii. Și în scurt timp și-a câștigat numele de “regele bijuteriilor cu diamante colorate”. Printre clientele lui fidele se numară Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Heidi Klum. Poate de mâine și eu, cine știe?! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.