Dar daca era un ministru in avion?!

Nu mai stiu exact ora la care a venit stirea in redactie. Am auzit un coleg strigand catre cei de la teritoriu ca a cazut un avion. Trebuia verificata informatia si adunate micile prime detalii pentru informarea telespectatorilor. Pe post, vestea a fost data undeva inainte de ora 17.00, la jumatate de ora dupa ce avionul fusese pus la pamant fortat si dupa ce 112 primise apelul disperat al doctorului Valentin Calu. Imediat am aflat cine erau pasagerii: doi piloti si cinci medici plecati sa salveze o viata!

Multi jurnalisti au intuit ca accidentul, care in prima faza era cu raniti (nu cu morti), se va transforma in tragedie pentru ca timpul trecea si salvatorii pareau tot mai departe (nu mai aproape!) de epava avionului si de cei 7 oameni care strigau disperati dupa ajutor. Si au tot strigat vreo 6 ore, din pacate!

Nu stiu ce au facut autoritatile atata vreme, cum si-au dat cu stangu’-n dreptu’, ce au facut cu coordonatele date la telefon de doctorul Radu Zamfir, de ce le-a luat atat de mult… Cert este ca localnicii au ajuns, spre lauda lor, inaintea celor care trebuiau sa fie salvatorii. Si atunci Adrian Iovan traia! Si cerea, cu ultimele puteri, sa fie descarcerat si salvat! In acest timp, doctorul Zamfir incerca sa o resusciteze pe tanara studenta. Este formidabila imaginea cu ranitii-medici incercand sa-si acorde singuri primul ajutor.

Ziaristii au simtit stirea, la naiba! Si au stat ore-n sir cu informatia pe ecran sub culoarea galben de breaking news! Poate ministrul Radu Stroe, care regretă acum ca totul s-a intamplat in mandatul sau (nu ti-e jena, domnule ministru?!), nu se uita la televizor, dar chiar sa nu-i fi spus nimeni ce se petrece?

Nu ne-am lamurit pana acum cine n-a apasat pe acceleratie, dar speram sa aflam si sa avem vinovati cu nume si prenume care sa fie trasi la raspundere. Ma tem, insa, ca vom mai vorbi despre acest accident aviatic la urmatorul fara sa ne fi lamurit cine ar trebui sa aiba doi morti pe constiinta.

Vorba unui pilot, invitat aseara la Romania tv: nu s-ar fi miscat, oare, totul mai repede daca  in avion era un ministru?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.