Cu sinceritate, despre infertilitate: cauze, tratament, suferință

Lacrimi sincere de disperare și neputință curg pe obrajii femeilor care nu pot avea copii sau care au obținut o sarcină prin sacrificii enorme. Puține dintre ele au curajul să discute despre infertilitate în fața unei camere de filmat, în țara în care acesta este încă un subiect despre care se vorbește doar cu tonul scăzut, pe la colțuri, în familie sau pe internet. Destul de rar la tv, și aproape deloc în Parlament sau în Guvern, instituțiile de unde ar trebui să vină legi pentru susținerea cuplurilor cu probleme sau chiar un program național pentru infertilitate, așa cum au majoritatea țărilor din jurul nostru. Suntem singura țară din Europa care nu încurajează programul de fertilizare IN VITRO, singura ţară unde statul spune că asigură gratuit o procedură FIV, dar în realitate decontează doar jumătate din costuri.

România nu are o statistică în acest domeniu; nu se știe exact câți copii români s-au născut în urma unei proceduri de fertilizare in vitro la noi sau in altă țară, deși se efectuează aproximativ 5.000 de fertilizări in vitro pe an, de 10 ori mai puțin decât în Europa de Vest.

Conform datelor de la Institutul National de Statistică, anul trecut s-au născut cei mai puțini bebelusi din ultimii 100 de ani. Anual, România pierde în jur de 120.000 de persoane, cam cât populația unui oraș de mărime medie, cum ar fi Buzăul sau Baia Mare.

Vă invit să vedeți un nou episod “În numele pacientului”.

2 comentarii

  1. Foarte bun articolul si clipul, multumesc pentru postare!


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
  2. Multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.