Cu polițistul la psiholog. Inapt! Treci mai departe!

FOTO: POLIȚIA ROMÂNĂ
Luam foc toți (în spațiul public sau la noi în sufragerie) și ne întrebam cum și când se face testarea psihologică în unitățile MAI doar atunci când un polițist e suspectat ca ar fi pedofil când mângâie și sărută niste copii în lift sau când un altul își omoară nevasta-n coaforul de la Perla. Apoi, închidem gura și mai vorbim peste trei sau patru ani când un alt om al legii o comite la vedere!
A, nu uităm, la nervi, să cerem demisia ministrului de Interne. Cel în funcție, nu contează că fenomenul e vechi de mandate bune și că nimeni nu pune preț și nu face nimic pentru îmbunătățirea testării psihologice și pentru suplimentarea numărului de evaluatori!

CUM SE FACE TESTAREA PSIHOLOGICĂ ÎN MAI

Testarea psihologică este, mai întâi de toate, etapa eliminatorie din procesul de selecție, angajare sau admitere în instituțiile de învățământ ale MAI. În teorie, starea psihică e foarte importantă încă de la începutul carierei, chiar de pe bancile școlii. Pe hârtie, deci! În practică… altfel stau lucrurile.

DE CÂTE ORI SUNT EVALUAȚI ANGAJAȚII MAI

Angajatul MAI cu funcție de conducere este evaluat o dată la 3 ani, iar marea majoritate o dată la 5 ani. Există o categorie specială: șoferii! (cazul posibilului pedofil care este angajat în MAI ca șofer al unui șef de la Brigada Rutieră). Ei, șoferii, sunt evaluați psihologic pentru a conduce mașinile instituției, pentru atestatul de conducător auto, nu pentru a vedea cât de zdraveni la cap sunt. Evaluarea unui șofer înseamnă două sau trei teste de atenție și două sau trei instrumente vagi care ar putea semnala o problemă emoțională. Adică… mici indicii ale unei depresii, ale unei oboseli, variabile care ar pune în pericol șoferul sau pasagerii care urcă în mașina condusă de cel testat.

Ce se întâmplă la testarea mult discutată în această perioadă, de fapt? E fix ca la obținerea permisului de conducere. Ești chemat într-o sală, la o testare care dureaza în jur de o oră, o oră și jumătate. Mai întâi, un psiholog le explică angajaților MAI în ce constă evaluarea. Apoi, începe testarea efectivă.

TESTELE DE ATENȚIE

Știți jocurile alea pe calculator, contra cronometru, care ne pun să căutăm diferențele între două imagini aparent identice? Cam asta fac angajații MAI. Găsesc diferențele dintre două fotografii, asociază elemente comune, într-o perioadă de timp dată.

TESTELE DE PERSONALITATE

Urmează așa numitele teste de personalitate cu întrebări pe care un psihopat le poate fenta cu ușurință cu numai un dram de inteligență. Vă dau câteva exemple de întrebări la care trebuie să răspundă cei testați:
– Ați avut dureri de cap?
– Dormiți bine noaptea?
– Stați bine cu digestia?
– Aveți gânduri de suicid?
– Vă conformați cu ușurință regulilor?

Sunt teste inadecvate și neconcludente. Există în structurile MAI și teste mai elaborate pe care psihologii evită să le aplice pentru că nu există licență de folosire. Nimeni nu mai bagă bani în așa ceva.

BREȘELE SISTEMULUI POT SCĂPA ORICE PSIHOPAT

În cazul în care unui psiholog i se pare ceva suspect, în cazul în care el crede ca e ceva în neregulă cu angajatul MAI, ia în calcul un interviu pe care va trebui să-l motiveze temeinic. Acea exprimare din lege – îl poți evalua la nevoie – este atât de… neadevărată. Polițistul poate refuza testarea! Nu este obligat să vină în fața psihologului spre deosebire de SUA sau UK unde te prezinți imediat indiferent de misiunea importantă la care participi. Vii imediat în fața psihologului!

CÂND EȘTI ȘEF… NU CONTEAZĂ CĂ EȘTI INAPT!

Și am o și dovadă în acest sens. Acum 4 ani, un refuz al unei comisii de evaluare făcea obiectul unei dezbateri in emisiunea mea de la România tv.
Şeful adjunct împuternicit al Brigăzii Rutiere a Poliţiei din Capitală de la vremea aceea, numitul Dinu Nicolae, a fost păstrat în funcţie deşi, în urma a două testări psihologice a fost declarat INAPT!
După ce a primit această calificare în urma testării psihologice periodice, Dinu Nicolae a cerut o reexaminare. Trei psihologi au decis menţinerea calificării de “inapt” în avizul psihologic.
Ulterior difuzării dezbaterii, doar după ce a vuit presa, de pe site-ul Brigăzii Rutiere din Bucureşti numele lui Dinu Nicolae a fost scos din structura conducerii brigăzii.

CE E DE FĂCUT?!

Evaluarea psihologică are o grămadă de limite, mai cu seamă că testele actuale îți oferă starea celui verificat DOAR în acel moment. Testarea asta trebuie completată cu interviuri, cu fișe de cunoaștere pe termen lung, dar nu se preocupă nimeni. Doar un psiholog rafinat, documentat, școlit bine poate descoperi un degenerat. La noi nu există preocupare pentru sistemul de perfecționare a psihologilor. Puținii psihologi de Poliție pe care îi are țara asta au nevoie de putere și de autonomie. Au nevoie de teste performante, de cursuri de perfecționare. Iar MAI are nevoie de sume mari pentru sistemele de evaluare.

UN PSIHOLOG LA 500 DE ANGAJAȚI

Numărul celor care verifică starea mentală a angajaților din MAI este atât de mic încât uneori se ajunge ca un psiholog să aibă de evaluat anual în jur de 450-500 de angajați. Sunt unități ale MAI, inspectorate de Poliție, unde există un singur psiholog angajat la 2.000 de oameni! Cât ar fi normal? Am întrebat un specialist: cam… 1 la 50! De zece ori mai puțin decât în cazurile așa-zis fericite!

CA O CONCLUZIE

Trebuie să mergem nu DOAR cu polițistul la psiholog, ci cu tot sistemul pentru că întreg sistemul e lovit! Vorbim acum despre aceste probleme ale sistemului și ne îngrozim, ne arătăm mușchii și cerem demisii. Peste o săptămână uităm tot și ne amintim de toate la următoarea crimă comisă de un apărător al legii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.