Cu Elena Udrea la ginecolog

Tare m-a intrigat aseară mesajul postat de Elena Udrea pe facebook, prin echipa de comunicare, desigur. Mi-am zis: cum mama dracului sa te duci cu forța la ginecolog? Cum te poate obliga cineva sa-ti dai pantalonii jos si sa faci controlul impotriva vointei tale? Un control atat de intim… Ce umilință trebuie sa suporte arestata Udrea… Și i-am plâns de milă câteva zeci de minute, în emisie fiind, cu gândul că nu e corect ce i se întâmplă. Să o condamne și la 20 de ani de închisoare, dacă e vinovată de toate cele pe care le susțin procurorii în rechizitorii, dar să n-o mai terfelească atât. Nu e drept!
Mesajul îl știți deja, probabil. Dacă nu, iată-l, cu titlu cu tot: udrea
“In cătuşe la ginecolog”
Mâine dimineaţă, la ora 10, împotriva voinţei sale, Elena Udrea va fi dusă la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, va fi totuşi dusă în cătuşe pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital!
Ce regulament inept poate obliga femeile la o aşa situaţie umilitoare? Pe lângă jena de a se trezi în faţa ginecologului în cătuşe, de ce este nevoie să se cheltuiască atâţia bani cu plimbatul cu duba până la spital şi înapoi, atâta timp cât îşi pot exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la arest?
Echipa de comunicare”

Am aflat oleacă mai târziu, de la Poliție (in subordinea careia se afla si arestul unde “locuiește” temporar Elena Udrea) că blonda politician poate să refuze, sub semnătură, controlul ginecologic sau oricare altă analiză medicală. Deci nu o obligă nimeni să “se trezeasca in gata ginecologului în cătușe”, așa cum ne sugera într-o imagine kinky de-a dreptul pe facebook. (asta ar fi a doua, dupa ce ne-a spus in Parlament ca i-a fost luat sutienul, procedura clara in privinta detinutelor)

Iată răspunsul dat presei de reprezentanții Politiei:
“În conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, persoanele incarcerate beneficiază de asistenţă medicală.
Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar în situaţia în care persoana refuză examinarea, aceasta nu va fi efectuată (refuzul se consemnează în scris).”

Și atunci mă întreb: ce a vrut Elena Udrea să ne spună? Ce a vrut să facă aseară?

PS: ce nu reise clar din răspunsul Poliției este dacă Udrea merge la Spitalul Dimitrie Gerota să refuze sau poate să zică NU și în arest. Cert e că nu o dezbracă nimeni cu forța!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.